Escu, tâlharul „bijutier”

Escu, tâlharul „bijutier”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

13 tâlhării, acestea sunt fărădelegile comise de gălăţeanul Escu Iulian Cosmin. Acesta, la numai 24 de ani, are deja state vechi de serviciu… infracţional. E şi recidivist; a mai fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pe o perioadă de doi ani şi două luni, tot pentru tâlhărie.

Din data de 9 iulie a.c. este însă arestat, elanul său tâlhăresc fiind, cel puţin pentru o vreme, stopat de-a binelea. Până la această dată însă, aşa cum spuneam, a mai pus la cale o serie de 13 tâlhării.

Acţiona ziua în amiaza mare, punea ochii pe persoane de sex feminin şi pe bijuteriile (lănţişoare, cercei, medalioane) acestora, pe care le smulgea cu mişcări rapide şi violente. Bineînţeles, asta se întâmpla după ce-şi alegea locuri mai retrase şi persoane care nu erau însoţite şi cu mâinile ocupate, indiferent că era vorba de mânuţa unui copil sau de mânerele vreunui coş de alimente.

În plus, aceste aventuri s-au dovedit a fi destul de rentabile din moment ce, în urma celor 13 atacuri, provocase o pagubă victimelor „recrutate” de stradă de peste 11.800 lei. Prada era valorificată apoi prin casele de amanet.

Aşa s-a întâmplat, de exemplu, şi în ziua de 16 mai a.c., atunci când Escu a atacat o femeie în Ţiglina III pe care a lăsat-o fulgerător fără lănţişorul şi medalionul, din aur, de la gât. A doua zi a valorificat obiectele la o casă de amanet pentru 550 lei.

În fine, în ziua de 28 iulie a.c., a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, individul, fiind deja, cum am mai spus, în stare de arest preventiv.

Recidivist, probabil că nu se va mai bucura sub nicio formă de clemenţa legii, a judecătorilor. Va lipsi, aşadar, pentru mai mult timp din peisajul tâlhăresc local.

Citit 1862 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.