Sfaturile MECANICILOR AUTO. Ce să faceţi ca să nu vă "moară" maşina în parcare

Sfaturile MECANICILOR AUTO. Ce să faceţi ca să nu vă "moară" maşina în parcare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Temperaturile scăzute din ultima vreme au dus la umplerea atelierelor auto de maşini care au refuzat să mai plece de pe loc. Calitatea combustibilului, nepregătirea maşinii înainte de a intra în sezonul rece sau bateriile descărcate sunt cele mai frecvente probleme cu care se confruntă atât şoferii, cât şi mecanicii care trebuie să lucreze la foc automat pentru a face faţă solicitărilor.

Gospodarul îşi face vara sanie, şi iarna car este o zicală după care ar trebui să se ghideze toţi şoferii când vine vorba de îngrijirea maşinii, indiferent de sezon. Mai ales în anotimpul rece, prietena cu patru roţi are nevoie de o atenţie specială, în caz contrar existând şanse mari ca mecanismele că nu mai răspundă comenzilor. La temperaturi de sub –15 grade, cum se înregistrează cu precădere acum la primele ore ale dimineţii, pornirea maşinii poate deveni o chestiune imposibil de pus în practică. Au constatat-o pe pielea lor zeci de şoferi, dar şi mecanicii auto la care au ajuns, prin nămeţi şi în disperare de cauză.

„Vin foarte mulţi cu maşini care în general nu au fost pregătite pentru iarnă. Este vorba de filtre de motorină neschimbate, combustibili de slabă calitate, care îngheaţă la temperaturi scăzute, antigel de slabă calitate sau baterii descărcate. În general e vorba de consumabile, nu de probleme la sistemele de frânare sau direcţie”, ne-a spus Ionuţ Cazacu, proprietarul unui service auto din Galaţi. Cele mai multe maşini care ajung în aceste zile la „doctor” sunt pe motorină, proprietarii lor plătind în majoritatea cazurilor tribut pentru că alimentează sau şi-au făcut provizii de combustibil din benzinăriile de peste Prut.

„Mulţi şi-au făcut provizii de asta toamnă şi acum nu se îndură să pună altceva şi vin cu combustibilul congelat în rezervor. Mai sunt multe cazuri în care bateriile se descarcă, la frig. Şoferii trebuie să ştie că, atunci când dau cheie, trebuie să lase câteva minute să se încarce acumulatorul fără să pornească luminile sau ventilatorul. Acestea consumă energia şi aşa pot rămâne în pană. De asemenea, trebuie să se ştie că, atunci când se fac multe opriri pe distanţe scurte, se consumă foarte mult bateria, de aceea acumulatorul trebuie în permanenţă încărcat”, explică specialistul.

Citit 3819 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2017 01:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.