Navigaţia fluvială pe Dunăre și traversarea spre Tulcea cu BAC-ul, ÎNCHISE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Navigaţia fluvială pe Dunăre și traversarea spre Tulcea cu BAC-ul, ÎNCHISE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gheaţa formată pe Dunăre a închis navigaţia fluvială între Brăila şi Porţile de Fier. Aceasta este decizia luată de autorităţile de la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, după ce s-au consultat cu cei de la Căpitănia Turnu Severin şi Giurgiu.

„S-a emis aviz către navigatori, navigaţia pe sectorul fluvial de la Brăila până la Gruia, Porţile de Fier II, este închisă. Şi partea din Bulgaria a închis navigaţia pe sectorul lor şi cei din Serbia au închis. Debitul şi nivelul Dunării este în continuare în scădere, iar geamandurile, datorită gheţii, au fost dislocate de pe poziţie şi nu mai prezintă siguranţă pentru navigaţie. Între Brăila şi Tulcea este sectorul maritim al Dunării, pe acest sector navigaţia este deschisă, se navighează în condiţii de iarnă. Acţionăm în zonele vulnerabile pentru navigaţie cu navele pe care le avem în dotare”, ne-a declarat Dorian Dumitru, directorul AFDJ Galaţi.

Pe luciul fluviului, între Galaţi şi Brăila sunt porţiuni unde gheaţa acoperă 80 la sută din suprafaţă. Tot din cauza gheţii de pe Dunăre s-a decis, miercuri dimineaţă, 11 ianuarie, ca traversarea spre Tulcea cu BAC-ul să fie închisă. 

Citit 4354 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2017 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.