Viitorii OFIȚERI învaţă meserie la două instituţii gălăţene de importanţă strategică
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Viitorii OFIȚERI învaţă meserie la două instituţii gălăţene de importanţă strategică
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Şase studenţi ai Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza", viitori ofiţeri în structurile de Imigrare şi Siguranţă publică, sunt prezenţi în aceste zile la Galaţi, pentru a deprinde, la faţa locului, tainele meseriei pe care şi-au ales-o.

Stagiul de practică va dura o lună, viitoarele cadre urmând să-şi completeze teoria învăţată la şcoală cu noţiuni practice, sub îndrumarea ofiţerilor-tutori. Sfârşitul sesiunii de examene a coincis, pentru studenţii care se pregătesc la Academia de Poliţie să devină ofiţeri pe linie de Imigrări sau în Jandarmerie cu începutul unei perioade în care vor fi mai mult decât simpli învăţăcei. De luni, 13 februarie, viitoarele cadre au luat drumul unităţilor teritoriale, în funcţie de arma aleasă, unde vor învăţa, sub tutelă, cum să aplice în practică noţiunile studiate. Patru viitori ofiţeri vor face acest lucru la Jandarmeria Galaţi, tinerii studenţi fiind motivaţi în alegerea acestei cariere fie de familii, fie de contactul, în anii liceului, cu activităţile Jandarmeriei.

"Studentul caporal Gabriel Florian Bălan, din anul III, şi studenţii Bogdan Cristian Mănăilescu  Mihai Procop şi Alexandru Ilie, toţi în anul I, vor face practică în cadrul detaşamentului mobil şi, respectiv, în cadrul detaşamentului de pază şi protecţie instituţională. Tutorii profesionali îi vor evalua la sfârşitul stagiului de practică, punctând modul de implicare şi dorinţa de a învăţa", a precizat slt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmerie Galaţi.

Acelaşi parcurs îl vor avea şi cei doi studenţi care se pregătesc să devină specialişti în Imigrări şi care au fost repartizaţi la Centru Regional de Cazare pentru Solicitanţii de Azil Galaţi. Ei vor deprinde procedurile aplicabile în materia gestionării situaţiei solicitanţilor de azil, dar şi regimului străinilor aflaţi pe teritoriul României, urmând ca la finalul perioadei de patru săptămâni să fie evaluaţi.

"Studenţii vor desfăşura mai multe activităţi pregătitoare la structurile operative ale Inspectoratului General pentru Imigrări din 21 de judeţe. Stagiul de practică are ca scop şi perfecţionarea deprinderilor practice specifice activităţilor de imigrări, pe care le vor efectua împreună cu viitorii lor colegi", ne-a transmis Ermina Mihai, purtător de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Citit 1654 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 23:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.