Alt accident la Combinat

Alt accident la Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bărbatul de 36 de ani care a ajuns la Urgenţe cu antebraţul fracturat nu a fost singurul accidentat, joi, pe platforma Combinatului. Şi un alt gălăţean - Avram Ion, în vârstă de 52 de ani -  a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a rămas internat în secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Potrivit directorului coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, Ion Petrea, Avram lucra la subsolul unei instalaţii hidraulice şi a fost lovit de o piesă (o bucată de ţeavă) desprinsă dintr-un dispozitiv improvizat chiar de bărbat. Piesa l-a lovit în piept, apoi a ricoşat, rănindu-l şi în zona mandibulei.

„Incidentul este anchetat de o comisie a angajatorului. ITM face cercetări pentru a stabili dacă existau instrucţiuni de lucru şi dacă bărbatul a fost instruit corespunzător în vederea desfăşurării activităţii, având în vedere faptul că are o vechime în muncă de 35 de ani, dar se afla la respectivul loc de muncă de doar patru zile”, a mai precizat Ionel Petrea.

„A fost adus un bărbat – victimă a unui accident de muncă - ce lucra la depresurizarea unei instalaţii. O piesă mobilă a luat-o aiurea. Din fericire l-a lovit în piept, de unde a ricoşat în bărbie. Este internat, cu şanse bune de recuperare. Dacă o lua spre faţă sau craniu sigur că lucrurile stăteau altfel. Şi în ghinion trebuie să ai noroc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.

Citit 870 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.