Se vor MĂRI SALARIILE primarilor şi preşedinţilor de CJ

Se vor MĂRI SALARIILE primarilor şi preşedinţilor de CJ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au formulat o propunere de majorare a indemnizaţiei cu 30 la sută pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai CJ, cu scopul de a reduce situaţiile în care un funcţionar ar avea venituri salariale mai mari decât aceştia.

Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a transmis deja proiectul către Guvern, pentru a fi calculat impactul bugetar şi pentru a se stabili dacă această măsură este una bună. „Este anormal ca, în administraţia publică locală, unii funcţionari să aibă de două ori mai mult decât viceprimarul, primarul sau chiar preşedintele de CJ, în condiţiile în care responsabilitatea se răsfrânge asupra aleşilor, nu asupra funcţionarilor. Prin urmare, după aplicarea Ordonanţei 2, prin care se măreau salariile în administraţie cu 20 la sută, s-a văzut această problemă”, a precizat Augustin Solomon, preşedintele Comisiei de Muncă.

Promisiuni făcute la Adunarea Comunelor

Tot Augustin Solomon este cel care a spus că ideea a pornit încă de la Adunarea Comunelor din România, când liderul PSD, Liviu Dragnea, le-ar fi promis primarilor că va remedia această situaţie. Întrebat de ce a fost aleasă majorarea cu 30 la sută a salariilor, preşedintele Comisiei de Muncă a spus că "30 la sută înseamnă mai mult decât 20 la sută. Chiar şi aşa, se poate întâmpla ca, după această majorare de 30 la sută, secretarul să aibă salariul mai mare decât al primarului".

În fapt, acest proiect este un amendament care va fi adus Ordonanţei 2/2017, care prevedea majorarea salariilor din administraţie. Textul original al ordonanţei excludea de la măriri aleşii locali. "Începând cu data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizaţiilor de care beneficiază personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese în cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, se majorează cu 30 la sută faţă de nivelul aflat în plată”, se arată în amendamentul depus.

Citit 1474 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.