TIMBRUL DE MEDIU se transformă | ȘOFERII români ar putea PLĂTI TAXE în funcţie de gradul de POLUARE al maşinii

TIMBRUL DE MEDIU se transformă | ȘOFERII români ar putea PLĂTI TAXE în funcţie de gradul de POLUARE al maşinii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Căutarea unei soluţii alternative la timbrul de mediu, eliminat la începutul lunii februarie, odată cu alte 101 taxe, continuă, iar ministrul Mediului, Daniel Constantin, a lansat o propunere care ar urma să fie introdusă prin Ordonanţă de Urgenţă, la finalul lunii martie.

Conform proiectului ce urmează să fie propus de Ministerul Mediului, toate autoturismele înmatriculate în România ar urma să aibă lipit pe parbriz un abţibild colorat, în funcţie de norma de poluare a motorului. „În perioada următoare vom identifica maşinile poluante şi vom avea câte un sticker de culoare diferită în parbrizul fiecărei maşini, în funcţie de gradul de poluare. Asta nu înseamnă costuri suplimentare sau taxe pe care le percepem. Dar crează premizele ca autorităţile publice locale, după ce vor face zonarea oraşelor, să poată să le introducă. Dar m-aş bucura, ca ministru al Mediului, să am la fiecare intrare într-un oraş mai mare, o parcare în care orice cetăţean să poată să îşi lase maşina, să ia metroul, să ia o maşină electrică, să închirieze forme alternative mai prietenoase cu mediul", a explicat Daniel Constantin.

Ecovigneta poate restricţiona accesul

Potrivit propunerii pe care Ministerul Mediului o va înainta Guvernului, administraţiilor locale vor putea limita accesul maşinilor cu normă de poluare sub Euro 4 sau chiar Euro 5 în oraşe, obligându-i pe şoferii care au astfel de autoturisme să achite o taxă de poluare lunară sau anuală. Proiectul presupune şi investirea în infrastructura de monitorizare video, astfel încât şoferii care nu respectă aceste reguli să fie amendaţi conform legii. „În unele oraşe europene, unde există o supraaglomerare, s-a introdus un element suplimentar, numit taxarea maşinilor care intră în aglomerările urbane, în funcţie de gradul de poluare. Este un instrument pe care îl au la dispoziţie administraţiile publice locale. Vrem, astfel, să facem o lege astfel încât autorităţile publice locale - dacă vor considera necesar - să introducă, atunci când dezvoltă infrastructura, ca variantă opţională, o eventuală taxă pentru zonele supraaglomerate", a conchis ministrul Mediului.

Citit 3570 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2017 00:51

4 comentarii

 • postat de Grigore
  Sâmbătă, 18 Martie 2017 09:37
  79.117.159.***
  Ba florine, Romania era obligata sa renunte le timbrul de mediu, dar tu nu stii, ori esti un simplu agricultor ori esti neinformat.
  0
  0
  Raportează
 • Vineri, 17 Martie 2017 04:40
  5.13.217.***
  Timbru de mediu,taxa de mediu sau orice fel de denumire ar purta,inseamna tot bani luati din buzunarul nostru. Am observat de cativa ani ca, lucrarile de intretinere a canalelor de scurgere, tevi sau asfaltari sunt realizate incepand din 15 octombrie pana pe 15 aprilie. Fiind o perioada de timp cu meteo total nefavorabil pentru lucrari de intretinere a strazilor, lucrarile de asfaltari vor fi de proasta calitate. De ce nu se lucreaza in perioada 15 aprilie - 15 octombrie ?
  0
  4
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 16 Martie 2017 09:11
  79.116.100.***
  Odata cu eliminarea, de catre Dragnea, a timbrului de mediu Romania s-a umplut cu masini vechi de care occidentalii abia au asteptat sa scape. A fost cea mai proasta decizie politica. Toti pustanii care au peste 18 ani si cei care aveau la saltea vreo 2.000 - 3.000 de euro si-au cumparat si isi vor mai cumpara in continuare masini SH aduse din alte tari. Deja a inceput sa fie o adevarata problema sa iti gasesti loc de parcare, nu mai vorbesc despre aglomeratia de pe soselele patriei.
  13
  20
  Raportează
 • postat de geo
  Joi, 16 Martie 2017 07:43
  5.15.222.***
  ce vorbiti d-le de sf-uri,pai ne comparati cu vestul ,noi nu avem nici macar centuri ocolitoare a oraselor si aberati cu prostii de ecovinete.Puneti mina si faceti locuri de munca,infrastructura,si lasati naibii ciordeala.
  1
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.