17 păsări infectate cu AVIARĂ, în Galaţi

17 păsări infectate cu AVIARĂ, în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Numărul de focare de gripă aviară - adică de cazuri de boală depistate la păsări domestice, în gospodării - a ajuns la 18. Şapte dintre ele, din diverse comune din Tulcea şi din Prahova, au fost stinse deja. Altele 11 sunt încă active. Trei dintre acestea sunt în Constanţa, două în Argeş şi câte unul în Bacău, Braşov, Mureş, Giurgiu, Mehedinţi şi Teleorman. Aproape 1.500 de păsări au fost afectate de boală, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul unui comunicat.

În Galaţi nu s-au semnalat focare de boală, potrivit surei citate. Totuşi, judeţul nostru se află pe locul trei în ţară, în funcţie de numărul păsărilor sălbatice diagnosticate cu gripă aviară. La nivel naţional, 149 de păsări sălbatice au fost diagnosticate cu gripă aviară. Cele mai multe în: Constanţa (50 cazuri), Neamţ (47 cazuri), Galaţi (17 cazuri), Bacău (13 cazuri), Bucureşti (11 cazuri), Giurgiu (3 cazuri), Ialomiţa şi Teleorman (câte două cazuri), Tulcea, Iaşi şi Arad (câte un caz). Prima suspiciune de gripă aviară a apărut pe 16 ianuarie, în cazul unei lebede sălbatice de la Iveşti. Ulterior, numărul de cazuri a crescut la Iveşti, iar altele noi au fost diagnosticate la Lieşti, la lebede şi raţe sălbatice.

Am contactat, ieri, telefonic, DSVSA Galaţi, pentru a afla mai multe despre noile cazuri confirmate şi despre posibile noi suspiciuni de îmbolnăvire. Nu ni s-au oferit informaţiile, Ni s-a spus, în schimb, că un comunicat va fi postat pe site-ul instituţiei.

Citit 1096 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.