Adevăr grăit-a Ghimpu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Adevărata putere în stat este presa”: „O presă liberă disciplinează puterea, iar cetăţenii, fiind bine informaţi, nu pot fi manipulaţi. Adevărata putere într-un stat este presa, deoarece exprimă punctul de vedere al cetăţenilor care aleg puterea.

O democraţie fără libertatea de expresie, fără un spaţiu public real în care vocile societăţii să fie auzite şi respectate, este o contradicţie în termeni. Am învăţat şi noi, în Republica Moldova, ce înseamnă lipsa libertăţii de expresie, îngrădirea presei sau cenzura. Şi tocmai pentru asta, vom lupta pentru ca vremurile care au fost să nu se mai întoarcă”.

Declaraţia a fost făcută ieri, la Chişinău, de preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, la deschiderea lucrărilor Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români.

* Conferinţa la Londra: După două ediţii de succes ale Conferinţei Studenţilor, Profesorilor şi Cercetătorilor Români din Marea Britanie, Ambasada României continuă tradiţia acestui eveniment, derulând miercuri, 23 octombrie, la sediul ICR din Londra, cea de-a treia ediţie a conferinţei.

* Dacă e sâmbătă, e bal la Stuttgart: Asociaţia Agero Stuttgart şi partenerul media Forumul German Român Stuttgart organizează sâmbătă, 16 octombrie, începând cu ora 19:30, la Turn- und Versammlungshalle Stuttgart - Degerloch, o seară de dans şi voie bună împreună cu formaţia Stelele. Distracţia este oferită celor originari din România.

Citit 982 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.