Decizie definitivă la Curtea de Apel. Achitări pe bandă rulantă în dosarul "poliţistului manechin"

Decizie definitivă la Curtea de Apel. Achitări pe bandă rulantă în dosarul "poliţistului manechin"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cazul "poliţistului manechin", Mircea Rusu, şi al fostul său şef, Florin Balcan, pe care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au acuzat de fapte de corupţie, a ajuns la final la o sentinţă definitivă.

Iniţial, Mircea Rusu, fostul său şef, Florin Balcan, dar şi alţi doi poliţişti, Viorel Claudiu Andrei şi Lucian Isabel Dobri, au fost judecaţi la Tribunalul Galaţi, acolo unde doar Mircea Rusu s-a ales cu o condamnare de un an cu suspendare, ceilalţi fiind achitaţi.

Atât procurorii DNA, cât şi Mircea Rusu au atacat decizia Tribunalului, astfel că dosarul a ajuns la Curtea de Apel. După ce au schimbat iar încadrarea faptelor, judecătorii au decis să îi achite pe toţi inculpaţii, acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi de abuz în serviciu contra intereselor publice, pe motiv că faptele nu au fost săvârşite cu vinovăţia prevăzute de lege sau că faptele nu sunt prevăzute de legea penală. Mai mult, judecătorii au precizat şi faptul că au luat act de ordonanţa de reţinere emisă de procurorii DNA pe numele lui Mircea Rusu.

Acuzaţiile DNA

Vă reamintim că poliţiştii au ajuns în faţa judecătorilor după ce procurorii i-au anchetat pentru pentru abuz în serviciu şi omisiunea sesizării. Mai exact, „manechinul lui Bote”, cum era numit Mircea Rusu, i-ar fi asigurat protecţie unui amic, în aşa fel încât acesta a reuşit să dea o ţeapă de 60.300 de lei. Procurorii DNA au arătat şi faptul că Viorel Claudiu Andrei şi Lucian Isabel Dobri au intrat în bancă şi l-au ridicat pe „protejat”, care se angajase să le vândă ţeavă unor afacerişti, iar după ce aceştia i-au semnat file cec în valoare de 60.300 de lei, el a fost ridicat de prietenii de la Poliţie. Banii reprezentau avansul pentru o marfă ce n-a mai fost livrată. Ulterior, afaceriştii nu au mai dat de el, motiv pentru care i-au şi făcut plângere penală.        

Citit 2398 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2017 12:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.