HAITA de pe Crizantemelor a revenit cu forţe proaspete! Iubitorii de MAIDANEZI fac "cuib" pentru animale (FOTO)

HAITA de pe Crizantemelor a revenit cu forţe proaspete! Iubitorii de MAIDANEZI fac "cuib" pentru animale (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Prezenţa câinilor fără stăpân pe strada Crizantemelor este un fenomen greu de stârpit. "Desfiinţată" la finele lunii februarie în urma unui raid a lucrătorilor de la Ecosal şi a Poliţiei Locale, haita de maidanezi s-a reinventat în preajma societăţii Unicom şi, mai mult de atât, în peisaj au apărut şi mai mulţi pui, din promoţia de primăvară. 

Proverbiala râie căprească pare un concept nevinovat comparativ cu rezistenţa de care dau dovadă nu doar maidanezii pe străzile Galaţiului, dar mai ales iubitorii acestora, care nu se sperie nici de amenzi şi nici nu au grija că patrupedele ar putea deranja sau mai rău, ataca vreo persoană. Ceea ce se întâmplă pe strada Crizantemelor reflectă perfect acest lucru, la nici două luni de când semnalam situaţia disperată a localnicilor exasperaţi de maidanezii omniprezenţi, realitatea recidivând la modul cel mai sfidător cu putinţă. Câini de toate mărimile, nu ştim cu exactitate dacă sunt aceiaşi sau în peisaj au apărut alţi maidanezi, vreo zece la număr, sunt din nou prezenţi când dincolo de gardul societăţii Unicom, unde sunt hrăniţi în mod organizat, când pe stradă.

"Nu ştiu de unde au apărut iar, dar e o hărmălaie de nedescris. Bonus, sunt şi câţiva pui, cred că au vreo lună. Numai eu am văzut vreo trei. Sunt aceleaşi femei care le aduc mâncarea, pe care o depozitează acolo, la Unicom, unde îi hrănesc. Când i-au strâns în februarie, au făcut atunci puţin scandal şi, după aceea, şi-au văzut din nou de treabă", ne-a spus un gălăţean vecin cu sediul societăţii comerciale şi, implicit, cu haita de câini.

Circa zece exemplare de maidanezi, prezenţi în februarie în zona cu pricina, au fost adunaţi după ce situaţia a fost semnalată de "Viaţa liberă". De atunci, iubitorii de patrupede fără stăpân par să fi avut suficientă vreme cât să îşi reorganizeze "adăpostul" unde hrănesc câinii, care mai apoi ies pe stradă după bunul plac. Adunarea acestora a fost, atunci, un demers destul de dificil, deoarece autorităţile s-au ferit într-o oarecare măsură să intre pe proprietatea privată unde câinii se refugiau, presimţind că acolo sunt protejaţi.

Poliţia se va întoarce

Este promisiunea oficială a Poliţiei Locale Galaţi, care susţine că va continua verificările pe strada Crizantemelor, la fel ca şi în alte zone din Galaţi, critice sub aspectul prezenţei câinilor liberi şi agresivi.  Numai în martie, forţele de ordine ar fi făcut 30 de verificări în teren care s-au soldat cu desfiinţări de "adăposturi".

"Au fost desfiinţate nouă adăposturi pentru animale amplasate pe domeniul public, cinci împrejmuiri şi o platformă betonată. De asemenea, au fost salubrizate şapte locaţii, din jurul blocurilor, fiind eliminate deşeurile depozitate. În cele mai multe dintre cazuri s-au dat avertismente, cu termene clare de desfiinţare a adăposturilor de animale, dar au fost aplicate şi două sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 300 lei", precizează Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Nu ştim dacă în cazul de faţă, cel al "adăpostului" de pe Crizantemelor, în speţă curtea SC Unicom, este posibilă desfiinţarea, dar putem presupune că acţiuni mai dese ale autorităţilor soldate cu strângerea animalelor şi amendarea îngrijitorilor ar putea duce, în timp, la eliminarea fenomenului.

Citit 6419 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2017 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.