JOIA MARE | Arhiepiscopul a spălat picioarele copiilor săraci
Foto: Foto: Marius Prisacariu

JOIA MARE | Arhiepiscopul a spălat picioarele copiilor săraci
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Sfânta şi Marea Joi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a spălat picioarele a 12 copiii instituţionalizaţi. E un ritual pe care înaltul ierarh îl împlineşte în fiecare an, urmându-i astfel exemplul de Mântuitorului Iisus Hristos care, la Cina cea de Taină, le-a spălat picioarele ucenicilor săi.

În acest an, copii cărora li s-au spălat picioarele, cu vârste cuprinse între şapte şi 12 ani, au fost aduşi la Catedrala Arhiepiscopală printr-o colaborarea cu filiala gălăţeană a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR), de la Centrul de Primire Minori "Irene şi Stuart" şi de la Compartimentul Case nr. 1 din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

„Astăzi, Mântuitorul ne-a dăruit tot ce este mai de preţ pentru lumea aceasta, adică Sfintele Sale Taine, Trupul Său şi Sângele Său. „Cel ce nu mănâncă Trupul Meu şi nu bea sângele Meu nu are viaţă veşnică în el însuşi”, spune Domnul. Dar Domnul ne-a mai dăruit astăzi calea cea mai bună pentru a învia sufleteşte şi pentru a ne curăţa sufletele noastre de toate greşelile noastre: smerenia. Este semnul care se arată (…) aici, prin prezenţa a 12 apostoli copii de condiţie socială modestă, dar curăţaţi şi împărtăşiţi, luminaţi şi luminoşi, care sunt pentru noi prototipul pregătirii pentru Învierea Domnului, ştergându-ne unii altora greşelile cu ştergarul dragostei, ca să cadă tot praful de pe sufletele şi de pe trupurile noastre şi să intre în sufletele noastre Lumina Învierii Mântuitorului pe care o aşteptăm de la Sfântul Mormânt”, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

La finalul ceremonialului, cei mici au primi încălţări noi şi îmbrăcăminte, dar şi articole de igienă personală.

Citit 1289 ori Ultima modificare Joi, 13 Aprilie 2017 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.