Razie în Piaţa Calea Basarabiei | Hârtii vândute pe post de ţigări şi arme albe, confiscate de poliţiştii locali

Razie în Piaţa Calea Basarabiei | Hârtii vândute pe post de ţigări şi arme albe, confiscate de poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Înainte de sărbătorile pascale, poliţiştii locali de la ordine publică (Secţiile 1 şi 5) şi de la Serviciul Intervenţie Rapidă au făcut o razie în piaţa Calea Basarabiei, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă, combaterea şi prevenirea unor fapte antisociale, precum şi a comerţului ilicit.  

„Cu această ocazie s-au urmărit următoarele aspecte: identificarea persoanelor care săvârşesc fapte ilicite, identificarea celor care comercializează produse contrafăcute, prevenirea şi descurajarea săvârşirii de fapte ilicite, identificarea şi luarea măsurilor legale, conform competenţei a celor care desfăşoară acte de comerţ neautorizat, înlăturarea persoanelor aflate în stare de ebrietate sau predispuse la consum de alcool, şi luarea de măsuri legale conform Legii 61/1991”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În urma acţiunilor, mai multe persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Locale Galaţi, iar poliţiştii locali au ridicat, în vederea confiscării, 80 de kilograme de peşte, care au fost predate la DSVA Galaţi. Totodată, oamenii legii i-au depistat pe C.L., de 46 de ani, D.S., de 47 de ani şi M.I, de 47 de ani, persoane ca comercializau ţigări, provenienţă Republica Moldova, din trei autoturisme. În urma verificării celor trei autoturisme, poliţiştii locali au găsit 20 de pachete ţigări, diferite mărci, provenienţă Republica Moldova, 17 colete cu deşeuri, ambalate în pungi negre, care erau comercializate drept cartoane cu ţigări, 30 de pachete de ţigări pline cu deşeuri de hârtie, o coadă de topor cu lungimea de 90 de  centimetri şi un cuţit cu lungimea de 29 de centimetri.

„Au fost întocmite actele procedurale, persoanele în cauză şi bunurile găsite au fost predate pe bază de proces verbal, Serviciului Investigaţii Criminale, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi”, a adăugat Aurelia Matei.

În urma acestei acţiuni, poliţiştii locali, conform Legi 12/1990, au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în sumă de 3.000 de lei, şi alte două amenzi la Legea 61/1991, în sumă totală de 1.100 de lei.

În urma acestei acţiuni, poliţiştii locali au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în sumă de 3.000 de lei, şi alte două amenzi la Legea 61/1991, în sumă totală de 1.100 de lei.

Citit 7021 ori Ultima modificare Vineri, 14 Aprilie 2017 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.