PELERINAJ de Izvorul Tămădurii. Sute de pelerini au stat la coadă pentru agheasmă

PELERINAJ de Izvorul Tămădurii. Sute de pelerini au stat la coadă pentru agheasmă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, 21 aprilie, în ciuda frigului, aproximativ 1.000 de oameni au stat la coadă pentru a lua apă sfinţită de la Izvorul aflat sub altarul Biserii "Buna Vestire" din Brăila.

În fiecare an, de Izvorul Tămădurii, zeci de gălăţeni merg în oraşul vecin pentru apa sfinţită, cunoscută în întreaga ţara ca fiind făcătoare de minuni. Şi anul acesta, ca şi în trecut, pelerinii au venit cu noaptea în cap pentru a fi siguri că ajung la izvor. "Am stat de la ora 1,30 noaptea. Eu ştiu că apa asta face minuni şi a meritat să stau în frig toată noaptea", ne-a mărturist o credincioasă.

Pelerinii au putut intra să-şi ia agheasmă după ce Arhiepiscopul Casian Crăciun a binecuvântat mulţimea şi apa de la izvor. După ce şi-au luat agheasmă, credincioşii, care au fost în număr mult mai mic faţă de anii precedenţi, au participat la slujbă.

Legenda spune că, în urma cu mai bine de un secol, un bărbat a visat că trebuie să construiască o biserică. Săpând pentru temelia lăcaşului sfânt, el a descoperit acest izvor. Mai mult, se spune că în acest izvor se adună lacrimile pe care Maica Domnului le varsă în Săptămâna Patimilor. Preoţii spun că de Izvorul Tămăduirii, la lasarea întunericului, izvorul va seca, iar apa va izvorî din nou abia anul viitor.

Citit 1050 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.