Mii de gălăţeni au sărbătorit ZIUA MUNCII la grătar
Foto: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Mii de gălăţeni au sărbătorit ZIUA MUNCII la grătar
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mii de gălăţeni au luat cu asalt Pădurea Gârboavele, pentru a petrecere româneşte ziua de 1 Mai. După ce au parcurs cei 15 kilometri din oraş până la iarbă verde şi au reuşit să găsească un loc de parcare, gălăţenii au dat drumul la muzică şi au încins grătarele. La ora prânzului, când am ajuns noi la Gârboavele, locurile special amenajate erau ocupate în totalitate, fumul de grătare era cel care domnea în toată pădurea, iar muzica, diversificată, se auzea din mai multe maşini parcate în zonă.

Mici, peşte, carne de porc, dar şi legume, pe alocuri, şi-au găsit locul pe grătarul încins.

"Avem de toate, aşa ca în zi de sărbătoare. Noi, bărbaţii, ne ocupăm de gratar, iar fetele au făcut salata. Ne-am împărţit atribuţiile, pentru a avea o masă frumuoasă în familie", ne-a mărturisit unul dintre gălăţenii veniţi la iarbă verde.

"Am pus şi câteva ciuperci, dar şi dovlecei, pentru a merge mai bine friptura. Măcar cinci la sută din masă trebuie să fie cu legume. În rest, mici, pui şi carne de porc. Aşa se petrece româneşte", a completat un alt grataragiu.

Cei mai harnici, veniţi de la primele ore ale dimineţii, au reuşit să facă gratarul până la ora prânzului, iar apoi au încins un fotbal pentru a arde caloriile adunate în urma mesei copioase.

Intrarea la Gârboavele este liberă, motiv pentru care, până la ora 12,00, peste 500 de maşini fuseseră numărate în pădure, iar alte câteva zeci erau încolonate în trafic, având acelaşi drum.

"Avem peste 120 de grătare şi 120 de mese cu bănci. Este foarte aglomerat, atât aici, în zona amenajată, cât şi în poieniţele din pădure. Unii au preferat liniştea, aşa că au mers să stea pe pătură în pădure şi şi-au adus gratarul de acasă pentru a-şi pregăti masa. Anul acesta, am reuşit să aducem şi toalete ecologice, deşi suntem în pădure, dar şi ghene pentru colectarea selectivă a gunoiului. Au fost foarte mulţi care au sărbătorit şi în avans, întregul weekend fiind foarte aglomerat. Trebuie să precizăm că au venit şi oameni din judeţele vecine, Brăila şi Vrancea, ceea ce demonstrează că la noi este foarte frumos", ne-a declarat Vali Viorel Sandu, şeful Serviciului Public de Adminstrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Galaţi.

Prezenţa numeroasă din Pădurea Gârboavele s-a datorat şi faptului că pe litoral, acolo unde pleacă de altfel foarte mulţi români de 1 Mai, vremea nu a fost favorabilă unei băi în mare.

Citit 7817 ori Ultima modificare Luni, 01 Mai 2017 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.