Basarabeni din Galaţi, PRINȘI fără forme legale

Basarabeni din Galaţi, PRINȘI fără forme legale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Unii cetăţeni moldoveni care vin în Galaţi cu diverse scopuri se simt aşa bine printre noi încât uită, uneori, să treacă pe la Serviciul Imigrări, ca să îşi pună ordine în documente. Astfel, cetăţenii din Republica Moldova sunt cei mai numeroşi contravenienţi la fiecare control al poliţiştilor care gestionează problema străinilor şi, de fiecare dată, sunt amendaţi şi/sau obligaţi să se întoarcă în ţara natală pentru o perioadă de timp. Numai în primele două săptămâni ale acestei luni, 18 cetăţeni străini au fost depistaţi în Galaţi fără documente care să le permită şederea legitimă.

"Cei mai mulţi au fost cetăţeni ai Republicii Moldova, urmaţi de persoane din Afganistan, Iordania, Palestina şi Italia", ne-a precizat subinsp. Bogdan Cojocaru, din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Străinii cu probleme găsiţi în Galaţi şi "recompensaţi" cu sancţiuni şi decizii de returnare sunt doar o parte a lotului de 130 de străini în această situaţie, găsiţi pe teritoriul României, în perioada 1-15 mai. Cei mai mulţi sunt din Bucureşti, Arad şi Constanţa.

"Poliţiştii de imigrări au emis 67 decizii de returnare şi comunicări de părăsire a teritoriului României. S-a mai stabilit obligaţia de returnare şi îndepărtarea sub escortă pentru 25 de străini, iar pentru 21 s-au întocmit documente necesare în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre", adaugă subinsp. Cojocaru.

Numărul total al amenzilor aplicate străinilor cu probleme se ridică la 387, în valoare de 200.000 de lei.

Citit 1448 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2017 16:27

3 comentarii

 • postat de kent
  Vineri, 26 Mai 2017 18:51
  un moldovean din 2017 = rus , nu au nimic cu romania
  0
  0
  Raportează
 • postat de Patriot
  Marți, 23 Mai 2017 14:27
  Daca eram unguri???
  0
  1
  Raportează
 • postat de IonV
  Marți, 23 Mai 2017 12:34
  Cand oare vom ajunge sa recunoastem ca cetatenii din Basarabia sunt romani si nu au nevoie de nici un act care sa le ateste cetatenia romana ? Ca pentru ei e deajuns sa prezinte un act de identitate al pseudostatului Republica Moldova si pot locui in orice parte a Romaniei ca orice alt cetatean roman ? CA BASARABIA E ROMANIA !
  2
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.