Felicitări şi promisiuni la mansarda Centrului Cultural

Felicitări şi promisiuni la mansarda Centrului Cultural
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O vizită cel puţin curioasă, aşa ar putea fi numită descinderea de luni dimineaţă a preşedintelui CJ Galaţi, Eugen Chebac (foto), la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Cel puţin dacă am rămâne la nivelul motivaţiilor oferite oficial de oaspete: o vizită de curtoazie, anunţată conducerii cu câteva zile înainte.

„I-am felicitat personal pentru modul deosebit în care au organizat cele două festivaluri (cel al Fanfarelor şi cel de Folclor, n.r.)”, ne-a declarat preşedintele Chebac, surprins de redactorul „Vieţii libere” tocmai când punea capăt întâlnirii. Ulterior, într-o informare oficială asupra vizitei, trimisă presei, preşedintele CJ a revenit cu o declaraţie asemănătoare.

Motive neoficiale

Trecând peste faptul că e cel puţin bizară o deplasare la o instituţie publică pentru un simplu schimb de amabilităţi, şeful CJ-ului a avut, se pare, motive neoficiale ca să se întâlnească faţă în faţă cu angajaţii Centrului Cultural, de la mic la mare. „Voi face declaraţii presei atunci când va fi momentul oportun”, ne-a mai spus preşedintele Eugen Chebac, înainte de a ieşi din sediul Centrului „Dunărea de Jos”.

Răzvan Avram s-a prevalat de vorbele „şefului meu direct” şi, în ciuda încordării care i se putea citi pe faţă, nu ne-a mai precizat decât că întrevederea a fost de bun augur. Şi, cu siguranţă, s-a referit la faptul că preşedintele CJ a spus că mizează pe o rectificare bugetară.

Aşa cum am aflat de la o sursă din interiorul Centrului, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, Eugen Chebac a liniştit spiritele, spunându-le oamenilor că, în ciuda constrângerilor financiare, nu se vor face concedieri.

Întâlnirea cu angajaţii, care a avut loc  la mansarda instituţiei, pare să se fi terminat, totuşi, în coadă de peşte. Dacă, pe de o parte, i-a felicitat într-adevăr, pe de altă parte, preşedintele CJ a promis că va fi cu ochiul pe activitatea fiecăruia în parte şi că situaţia colectivelor va fi luată la puricat din nou, în vederea stabilirii unei noi organigrame (?).

După întâlnirea cu toţi cei prezenţi ieri dimineaţă în instituţie, Eugen Chebac a avut o întrevedere între patru ochi şi cu Răzvan Avram. Nu ştim dacă şeful Centrului Cultural a fost muştruluit pentru desele apostrofări primite de presă sau a fost asigurat că merge şi-aşa.

În orice caz, aşteptăm următoarele declaraţii oficiale ale preşedintelui CJ, dar, mai ales, urmarea vizitei anunţate.

Citit 800 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.