Dragnea şi Tăriceanu vor REMANIERE, premierul nu

Dragnea şi Tăriceanu vor REMANIERE, premierul nu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Remanierea de vară” depăşeşte stadiul de subiect de presă în perioada Rusaliilor, când nu prea sunt ştiri politice, iar cititorii sunt cu gândul la vacanţă, şi prinde contur în special din cauza fracturii evidente care a intervenit între Liviu Dragnea, care o cere, şi Sorin Grindeanu, care nu o acceptă. 

La jumătatea lunii mai, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat ideea remanierii Guvernului, dorindu-şi o evaluare a performanţelor miniştrilor. „În minutul 15 din repriza întâi, când conducem cu 3-0, nu facem schimbări”, a replicat, la momentul respectiv, premierul Grindeanu. Traducerea politică a acestui mesaj, „Nu facem remaniere!”, a fost de natură să-l enerveze pe şeful său de partid, Liviu Dragnea, care a atacat imediat. 

Programul de guvernare, principalul criteriu

Ulterior declaraţiei făcute de primul ministru, Liviu Dragnea a precizat că asta nu este abordarea potrivită şi că el nu este mulţumit de viteza cu care unii miniştri lucrează la implementarea programului de guvernare. Pe lista celor vizaţi de schimbare se află, din câte se pare, Viorel Ştefan, ministrul de Finanţe, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, Sevil Shaiddeh, ministrul Dezvoltării, dar şi Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

În acelaşi timp, însă, Tăriceanu a lansat un atac frontal la adresa lui Grindeanu. El a ridicat „semne de întrebare” în ceea ce priveşte activitatea Guvernului, legat de faptul că Legea salarizării a fost asumată la nivelul Parlamentului şi ar fi fost normal să fie promovată de Executiv.

Cine va decide schimbările 

În ciuda declaraţiilor din presă, Liviu Dragnea a recunoscut că în interiorul partidului se poate face doar o evaluare, urmând ca decizia schimbărilor din ministere să fie luată de prim-ministrul Sorin Grindeanu. "Remanierea e atributul premierului. Se face, nu se discută la televizor", a explicat preşedintele PSD. Însă decizia lui Sorin Grindeanu pare deja luată, astfel că este posibil să nu asistăm la nici o schimbare în Guvern.

Citit 910 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iunie 2017 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.