Poveşti vesele şi triste

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După 20 de ani: Teresa Onsen este agent imobiliar în Canada. A plecat din România în 1985, şi un an şi jumătate, ea şi soţul său nu şi-au văzut cei doi băieţi rămaşi în ţară. Ea era profesoară de muzică, el inginer în Telecomunicaţii, răspundea de toate centralele de telefonie de pe litoral. Cei doi băieţi mergeau cu cheia de gât, deoarece părinţii lucrau în schimburi diferite. Verile se înghesuiau toţi într-o cameră, să

închirieze cealaltă cameră pentru câţiva bănuţi. Până într-o zi, când au lăsat casa, masa, copiii şi mica agoniseală şi s-au oprit la Viena, în lagăr. Apoi au plecat în Canada. De ce Canada? Se dădeau desene animate COLOR! Din Oancea au devenit Onsen. Acum e broker la Royal LePage Wolle Realty. Flav, băiatul mai mic, a intrat şi el în business-ul imobiliar. Băiatul cel mare e la Toronto, inginer aerospaţial. Acum doi ani, a înfiinţat un grup de Romanian Business Networking. Aşa a luat fiinţa Grupul de Business-uri Româneşti. Întâlnirile au avut loc lunar, anul trecut la Clubul Transilvania, anul acesta la Şcoala St.David din Waterloo.

* Ortodocşi în Anglia: O nouă parohie ortodoxă română va fi inaugurată la sfârşitul lunii august în oraşul Liverpool.

* Discriminaţi „la pachet”: Episodul "Mailat", şi altele de acest gen, sau mai puţin grave, au produs o reacţie extrem de negativă a italienilor, şi instituţiilor acestora, împotriva masei de români care a ales această ţară ca un al doilea domiciliu şi care ajută la prosperitatea ei, prin forţa de muncă şi banii pe care îi cheltuieşte pentru întreţinere. Sunt oameni paşnici care simt la fiecare mişcare pe teritoriul Italiei forţa discriminării. Episoade povestite de ei ar trebui să fie în atenţia autorităţilor române din ţară dar şi al misiunilor diplomatice româneşti din Italia.

De exemplu, Alexandru Ghinea din regiunea Sassari, proprietarul unei case în zonă, a fost jignit, a stat în arest două zile şi s-a ales cu permisul suspendat şi cu dosar penal pentru o simplă călcare a liniei continue, recunoscută ca greşeală de cel în cauză. Proces-verbal de amendă, proces-verbal de percheziţie a maşinii, fără să fie de faţă, mandat de arestare pe numele tuturor ocupanţilor maşinii, mai puţin a celor două femei, carceră şi privare de libertate pentru că a depăşit linia continuă.

Unde e protecţia românilor? Unde sunt măsurile împotriva discriminărilor? De ce nu există oficii de avocaţi români pentru a apăra drepturile românilor din această ţară, se întreabă cel care povesteşte toate astea.

Citit 937 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.