Plan Roşu de intervenţie pe platforma siderurgică | EXERCIŢIU

Plan Roşu de intervenţie pe platforma siderurgică | EXERCIŢIU
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Plan Roşu de intervenţie în Combinatul Siderurgic Arcellor Mittal, după ce patru muncitori, care efectuau lucrări de întreţinere la sala pompelor, au semnalat miros puternic de clor. Doi dintre muncitori au fost grav afectaţi, iar alte 14 persoane, care desfăşurau activităţi specifice la hala învecinată, au avut şi ele de suferit. Totul a fost un plan de acţiune pus la cale de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, care a simulat producerea unui accident chimic în care a fost implicată o cantitate de 800 de kilograme de clor.  

Pentru ca exerciţiul să fie cât mai aproape de realitate, incidentul a angrenat la faţa locului autospeciale de pompieri, SMURD, ambulanţe, dar şi reprezentanţi ai tuturor structurilor prevăzute în planurile de cooperare.

Exerciţiul s-a desfăşurat conform planului şi s-a finalizat cu succes. S-a avut în vedere perfecţionarea managementului integrat privind organizarea, desfăşurarea şi coordonarea acţiunilor de intervenţie, dar şi verificarea modului de realizare a fluxului informaţional-decizional la nivelul structurilor antrenate şi menţinerea cooperării între componentele sistemului integrat”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Sursa foto: ISU Galaţi

Citit 5281 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2017 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.