Croaziere pe Dunăre de ziua fluviului. Organizatorii au pregătit și alte SURPRIZE pentru gălățeni

Croaziere pe Dunăre de ziua fluviului. Organizatorii au pregătit și alte SURPRIZE pentru gălățeni
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Sute de gălățeni au luat cu asalt, joi după amiază, 29 iunie, Faleza Dunării pentru a primi un tichet gratuit cu care să se îmbarce pe una dintre cele trei nave de croazieră. Cererea a fost mare, mai ales că mulți dintre cei care au venit la evenimentul organizat cu oczia ”Zilei Internaționale a Dunării” nu au avut niciodată ocazia să se plimbe cu un vas pe fluviu. Alții, cu nostalgiile în buzunar, au stat răbdători la rând pentru a mai trăi o dată experiența unei plimbări ca altă dată.

Tocmai pentru a-i integra pe gălățeni în atmosfera de altă dată, organizatorii au creat și imaginea portului de pe vremuri, cu marinari care citeau din ziare vechi, cocote și muzică de fanfară. Mai mult, plecarea fiecărui vas a fost marcată de acorduri de fanfară.

Cele trei vase de croazieră, "Borcea", "Kaptan M" şi "Colegiu", au plecat de la pontonul "Valurile Dunării" și au mers până la plaja Valurile, după Trecere bac, iar de aici până la depozitele Şantierului Naval Damen și înapoi la ponton, fiecare călătorie având o durată de peste o oră și jumătate. Pentru că cererea a fost foarte mare, organizatorii au suplimentat numărul curselor cu încă una, prelungind astfel și programul de sărbătoare.

Gălățenii, dar și cei care se aflau din întâmplare la noi în oraș, s-au arătat foarte încântați de croaziere și ne-au mărturisit că a meritat să stea la coadă. ”Este prima dată când mă plimb cu vaporul pe Dunăre, în ciuda faptului că stau în Galați. Păcat că astfel de curse nu se organizează mai des”, ne-a mărturist un gălățean. ”Eu eram din întâmplare astăzi în galați și mă bucur că am avut o astfel de ocazie. Ar fi frumos să avem mai des parte de astfel de surprise”, ne-a declarat un alt călător.

Croazierele pe Dunăre nu au fost însă decât începutul unui eveniment frumos dedicat Dunării. Astfel, organizatorii acțiunii "Zilele Dunării 2017" au pregătit un adevărat spectacol și pentru vineri, 30 iunie, când gălățenii, cu mic - cu mare, sunt așteptați la ”Summer Parade”. La acest eveniment, vor participa asociații, cluburi și școli de muzică și dans, elevi, studenți, familii împreună cu prieteni, bebeluși, însoțiți de animale de companie, care se vor deplasa în ritmul muzicii, asigurată de pe o platformă mobilă.

“Summer Parade” va începe la ora 18,00 și va porni de la „Fata pe valuri” (blocurile P) și se va deplasa până la Grădina Publică unde se va organiza un flash mob pentru cel puțin 600 de persoane în jurul orei 20,00.

Trebuie menționat și faptul că, tot vineri, va debuta și concursul național de tenis ”Cupa Dunării” pentru seniori, pe categorii de vârstă.

Evenimentul se va desfășura până la 2 iulie 2017 și va avea loc la baza sportivă ”Atlas”.

Citit 12252 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iunie 2017 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.