Menarom PEC caută pieţe noi şi „sânge proaspăt”

Menarom PEC caută pieţe noi şi „sânge proaspăt”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Începând din 16 iunie, Menarom PEC, una din puţinele firme din Galaţi care mai fac producţie în afară de Damen şi ArcelorMittal, are un nou director general. Acesta este Cornel Stan, fostul director tehnic şi de producţie.

Cu un nou director general la timonă, Menarom PEC, fosta Întreprindere Mecanică Navală, are ambiţii mari pentru perioada următoare. Prima, şi cea mai importantă, o reprezintă intrarea pe noi pieţe, după cum ne-a declarat noul director general al companiei, Cornel Stan, cel care anterior fusese, timp de doi ani, director tehnic şi de producţie.

„Vrem să ne facem mai cunoscuţi şi pe alte zone de producţie. Ne interesează, de exemplu, industria metalurgică şi cea siderurgică, industria cimentului, dar şi piaţa diferitelor echipamente pentru reciclarea deşeurilor. Pe produse metalurgice, am mai lucrat cu ArcelorMittal, dar producţia noastră curentă constă în vinciuri, stope şi cabestane pentru puntea navelor. Pe plan local, am mai lucrat şi cu fabrica de ulei Prutul, pentru diferite reparaţii. Dar vrem mai mult, de aceea avem investiţii importante în derulare, pentru reparaţii capitale şi modernizare, precum şi un program ambiţios pe fonduri europene, în valoare de aproximativ două milioane de euro. Vom face o primă deplasare pe în zona Bucureşti-Călăraşi, unde există potenţiali noi clienţi în domeniul metalurgic, după care vom merge şi în alte zone din ţară. Vrem să încheiem parteneriate de afaceri cu Michelin şi cu Pirelli, cu compania rusă TMK – care are filiale la Slatina şi Reşiţa, cu Alro Slatina, dar şi cu Holcim, din industria cimentului, care are combinate la Câmpulung şi Aleşd. Pentru anul 2018, ne propunem o cifră de afaceri de minimum un milion de euro pe noile relaţii”, ne-a spus Cornel Stan.

Revigorarea forţei de muncă

În anul 2016, cifra de afaceri totală a grupului PEC a fost de opt milioane de euro, dar mai multe lucruri pot fi îmbunătăţite. „Trebuie să ne revigorăm şi forţa de muncă, avem nevoie de sânge proaspăt. Avem 230 de angajaţi în momentul de faţă şi vrem să ajungem la 300 într-un viitor relativ apropiat. Vrem şi forţă de muncă gata pregătită. Avem contracte cu şcolile tehnice din Galaţi, în urma cărora am şi angajat patru dintre absolvenţii care au făcut practică la noi”, a continuat directorul general al Menarom PEC.

Începând de la 1 august, la nivelul companiei va intra în vigoare o nouă grilă de salarizare. Noul contract colectiv de muncă a fost semnat şi prevede creşteri salariale semnificative, de zece procente. „Nivelul salarizării în Menarom PEC este unul foarte bun pentru piaţa muncii din Galaţi. Un muncitor foarte bun poate ajunge la 2.700 de lei salariul de încadrare, la care se adaugă orele suplimentare, primele de Paşti şi de Crăciun, bonuri de masă, plus decontarea a jumătate din contravaloarea abonamentului de transport pentru navetişti”, a încheiat directorul general Cornel Stan.

Fostul director general al Menarom PEC, Vergiliu Vals, a rămas în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Citit 6364 ori Ultima modificare Luni, 03 Iulie 2017 02:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.