"Siguranţa 2017". Zeci de amenzi, în doar câteva zile

"Siguranţa 2017". Zeci de amenzi, în doar câteva zile
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Timp de câteva zile, poliţiştii de pe raza Secţiei Nr. 1 Poliţie Locală, împreună cu echipaje din cadrul Serviciilor de Intervenţie Rapidă şi Siguranţă Rutieră, au pus în aplicare un plan de acţiune cu privire la asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Oamenii legii au avut în vedere identificarea persoanelor care săvârşesc fapte ilicite, combaterea şi prevenirea consumului de băuturi alcoolice în cartiere şi parcuri, descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în cartiere şi în zonele de promenadă, respectarea prevederilor legale privind curăţenia localităţii, respectarea prevederilor legale privind plimbarea pe domeniul public a animalelor de companie, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală, prevenirea distrugerii mobilierului urban.

În urma acestor acţiuni, poliţiştii locali au legitimat 61 de persoane şi au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor a fost de 6.040 de lei. Cele mai multe sancţiuni, 40 la număr, au fost aplicate pentru încălcarea Legii 61/1991 (consum de băuturi alcoolice - 17 amenzi, tulburarea liniştii locatarilor  - 21 sancţiuni, gesturi obscene - două sancţiuni). Alte patru amenzi au fost aplicate în baza HCL 79/2002, pentru ruperea florilor de pe domeniul public şi curăţenia localităţii.

Această acţiune se încadrează în planul de măsuri "Siguranţa 2017", care a demarat pe 1 iunie şi se va derula până în luna decembrie, în special în apropierea unităţilor de învăţământ, dar şi în alte zone publice de interes operativ sau zone cu risc.        

Citit 1692 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2017 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.