UPDATE | Elevii de 10 ai Galaţiului, PREMIAȚI de Primărie

UPDATE | Elevii de 10 ai Galaţiului, PREMIAȚI de Primărie
Elevii de 10,00 au primit câte o mie de lei, flori şi diplome
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE, luni, 17 iulie | Excelența la învățătură, recompensată de Primăria Galaţi. Un buchet de flori, o diplomă pentru rezultate deosebite şi un cec în valoare de o mie de lei, asta au primit din partea Primăriei municipiului Galaţi fiecare dintre cei şase elevi de zece ai oraşului. Este vorba, aşa cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă” despre Cătălina Mihaela Coman, Alina Cristea şi Anca Guţu, de la Colegiu Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, şi de Adrian Valeriu Sandu, elev la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", care au încheiat examenul de bacalaureat cu 10 pe linie. Acestor performeri li se adaugă Ella Ana-Maria Chiriac, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi Andrei Iacob, de la Şcoala Gimnazială nr. 28 ”Mihai Eminescu”, care au luat notă maximă la Evaluarea Naţională, atât la română, cât şi la matematică.

Din păcate, de la premierea care a avut loc la Primăria Galaţi au lipsit Adrian Sandu Valeriu, căruia tatăl i-a ridicat diploma, florile şi cecul, şi Anca Guţu, plecată la Cluj pentru a susţine examenul de admitere la facultate.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a admis că recompensa oferită este modestă: „Din păcate, municipalitatea nu poate face cu mult mai multe decât ceea ce face în momentul de faţă. Nici legea nu ne dă voie şi nici financiar nu ne permitem să le oferim ceea ce copiii aceştia merită pentru a fi convinşi să rămână aici, pe meleaguri gălăţene, sau măcar după ce-şi definitivează studiile în alte părţi să revină acasă. Sper eu ca peste trei ani, la sfârşitul mandatului meu, administraţia pe care o conduc să le ofere motive serioase să se gândească să revină acasă”, a spus primarul.

Trei dintre cei patru elevi de zece ai Galaţiului prezenţi la eveniment au declarat că au de gând ca, după terminarea studiilor, să rămână sau revină în ţară.


Cei patru elevi gălăţeni care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat şi, respectiv, cei doi care au obţinut 10 pe linie la evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a vor fi premiaţi, luni, 17 iulie, de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Este vorba despre Cătălina Mihaela Coman, Alina Cristea şi Anca Guţu, de la Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, şi de Adrian Valeriu Sandu, elev la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", care au încheiat examenul de bacalaureat cu 10 pe linie. Acestor performeri li se adaugă Ella Ana-Maria Chiriac, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" și Andrei Iacob, de la Şcoala Gimnazială nr 28 ”Mihai Eminescu”, care au luat notă maximă la Evaluarea Naţională atât la română, cât şi la matematică.

Anul trecut, elevii de 10 ai Galaţiului au fost premiaţi de Pucheanu cu flori, diplome şi câte un cec de 2.000 de lei.

Citit 11199 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2017 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.