Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
3 comentarii

La Galaţi, a devenit sport periculos până şi o banală plimbare pe Faleza Dunării. Scările pe care oamenii le folosesc pentru a coborî de pe Faleza Superioară pe cea Inferioară sunt invadate de bălării, care pot provoca oricând un accident grav. Pentru că buruienile au înghiţit, în multe zone, aproape toată suprafaţa treptelor, dacă nu eşti cu mare băgare de seamă atunci când cobori, rişti să te împiedici şi să te prăvăleşti peste balustrada din fier (acolo unde există) sau peste scările din beton.

Nu vă faceţi speranţe că bălăriile vor dispărea prea curând, pentru că oficialii Gospodărire Urbană nu au putut să ne spună când vor interveni. Ceea ce a putut să ne garanteze directorul societăţii, Bogdan Ardean, a fost că va avea loc o nouă etapă de toaletare a Falezei, când va fi tăiată şi vegetaţia care a invadat scările. Deocamdată, angajaţii societăţii sunt angrenaţi în acţiuni în cartiere şi în parcuri, care, potrivit spuselor directorului, "au prioritate".

Citit 3247 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iulie 2017 19:56

3 comentarii

 • postat de Dacă pe pantă, este mai greu, în jurul scărilor, se poate băga motocoasa Sâmbătă, 15 Iulie 2017 16:52 Link la comentariu
  0
  2

  În panta sau rampa dintre Faleza Superioară, este greu de tăiat cu motocoasa, unghiul de înclinare fiind foarte mare, deci pericol de accidente, fără coardă pentru asigurare, gen alpiniști montani, cam greu. Dar, lateral, stânga dreapta, lateral scărilor, se poate tăia cu motocoasa, pentru a nu prinde o căpușă sau altă drăcie, mai ales pentru copii, care au o statură mai mică.

  Raportează
 • postat de Cetatean Sâmbătă, 15 Iulie 2017 08:55 Link la comentariu
  1
  6

  Prioritate cred ca ar avea demisia conducerii G.U. .

  Raportează
 • postat de Faleza superioara Sâmbătă, 15 Iulie 2017 08:40 Link la comentariu
  1
  7

  Acum ceva zile a fost un articol despre gunoaiele de pe faleza superioara. Desi nu incercam sa justific educatia si comportamentul unor concitatdini, am subliniat ca mare din responsabilitate o are gospodarirea. Lipsa cosurilor de gunoi, necolectarea regulata a gunoiului din cosurile existente coroborata cu existenta maidanezilor sunt probleme generate de gospodarire. Acest articol imi confirma ca aveam dreptate desi s-au adunat cam multe reactii negative ale celorlalti cititori galateni.
  Scuza Gospodariei indica o incapacitate de management: fie nu ai resurse sa te ocupi ca toate zonele Galatiului sa arate civilazat si atunci ceri aceste resurse, fie ai resurse dar le gestionezi prost. Faleza Galatiului nu trebuie sa arate astfel - este o zona de promenada in care omul a intervenit si nu este o faleza salbatica ca in alte tari un de se fac trasee de drumetie. La noi nu e nici cal dar nici magar - Gospodarirea a facut-o catar. Tinand cont de reactiile negative ale cititorilor de la articolul precedent reiau acel comentariu nedigerat pentru ca adevarul deranjeaza.
  Ma uit ca sunt unii care bat toata ziua sa faca Galatiul centru turistic istoric - ca avem cu ce ne mandri. Nu se uita ca pana nu ne educam noi cei prezenti si nu educam autoritatile sa avem noi confortul si infrastructura de relaxare necesara nu putem vorbi de a atrage turisti. Nu poti atrage turisti intr-un catun parasit pana nu faci investitii in confortul rezidentilor, pana ce acestia nu pot oferi din confortul si buna lor dispozitie turistilor. Mai usor cu interesele pe care le promoveaza agresiv si viata libera si insistati pe confortul galatenilor rezidenti in primul rand.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.