Peste 50 de angajaţi ai CET, concediaţi

Peste 50 de angajaţi ai CET, concediaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Nu mai puţin de 56 de angajaţi ai CET au spus adio locului de muncă, după o nouă etapă de disponibilizări colective. Potrivit conducerii societăţii, măsura a fost impusă „pentru optimizarea activităţii CET, în sensul reducerii cheltuielilor”.

Numărul angajaţilor a ajuns astfel la 266. În perioada sezonului cald, când CET nu mai produce energie electrică şi agent termic, salariaţii activează în regim de aşteptare, lucrând, săptămânal, trei zile din cinci.

„Pentru optimizarea costurilor generate de menţinerea în funcţiune a sistemului de termoficare, recomand ca şi Calorgal să ia în calcul astfel de măsuri”, a spus directorul general al CET, Sinan Mustafa.

Reamintim că Electrocentrale a intrat în insolvenţă în vara anului 2014. Principalul său creditor este Romgaz, care deţine peste 80 la sută din creanţe. CET are datorii către Romgaz de aproximativ 200 de milioane de lei, din care datorii curente de 61 de milioane de lei - lăsate de falimentata Apaterm în perioada 2014-2015. Societatea are datorii de peste 20 de milioane de lei şi către Transgaz, din care curente - 11 milioane de lei.

Citit 3783 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iulie 2017 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.