Cum şi pe unde pot intra vehiculele mari în oraş

Cum şi pe unde pot intra vehiculele mari în oraş
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Şoferii de vehicule a căror masă depăşeşte 3,5 tone au doar două trasee la dispoziţie prin municipiul Galaţi, unde nu li se solicită permis de liberă trecere. În cazul în care conducătorul unui astfel de vehicul trebuie să ajungă într-un alt punct din municipiu decât cel stipulat în normative, trebuie mai întâi să obţină autorizaţie specială.

Nu puţine sunt cazurile în care şoferi din alte părţi, ajunşi pentru prima dată cu vehicule de mare tonaj la marginea Galaţiului, se trezesc în situaţia de a a nu putea intra în oraş, pentru că nu au voie să circule fără permis. Ce le rămâne de făcut? Să parcheze camionul cu marfă într-un loc cât mai sigur şi mai aproape de cel mai apropiat mijloc de transport, care să îi ducă la Primărie, unde trebuie să solicite permisul de liberă trecere prin care vor primi acordul să circule, pe o perioadă determinată de timp, pe străzile oraşului. Serviciul de Siguranţă a Circulaţiei din cadrul Primăriei Galaţi este autoritatea unde trebuie solicitat avizul, care poate avea o valabilitate de câteva zile, o lună, trei luni, şase luni sau un an. Pentru fiecare permis se plăteşte o taxă care variază în funcţie de tonajul maşinii şi de perioada pentru care este eliberat. Documentul este valabil numai pentru vehiculul respectiv, neputând fi utilizat pentru alte maşini, chiar dacă au acelaşi gabarit. Este netransmisibil şi trebuie prezentat în original.

Tranzit fără permis

Pentru vehiculele mari care sunt doar în tranzit prin Galaţi nu este necesar permisul de liberă trecere, cu condiţia ca şoferii să urmeze cu stricteţe traseele stabilite. Consiliul Local a stabilit două rute care fac legătura între principalele intrări/ieşiri din municipiu, astfel: Drumul de Centură de la intrarea dinspre Tecuci - bd. Dunărea – str. Oţelarilor- str. Stadionului – Trecere Bac şi retur. Un al doilea traseu este cel de la intrarea dinspre Tecuci – Drumul de Centură – strada Nicolae Mantu – bd. George Coşbuc – str. Alexandru Măcelaru – str. Tunelului – Centură – Calea Prutului – ieşirea spre Giurgiuleşti şi retur.

Citit 5311 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2017 02:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.