1.800 de oameni fără curent electric după ploile de joi seară. Unde puteți face sesizări (FOTO)
Foto: Marius Prisacariu

1.800 de oameni fără curent electric după ploile de joi seară. Unde puteți face sesizări (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE - După problemele de seara trecută, când mai multe străzi din oraș au fost inundate, ploile au continuat. Tocami ade aceea, de la ora 3,00 s-au mobilizat două echipe ale S.C. Apă Canal, care au verificat permanent zonele vulnerabile afectate de ploaie (b-dul Milcov, intersecția IFR, zona blocurilor Privilege, Școala generală nr. 11, Valea orașului, complex Flora și str. Basarabiei: segment Traian - Domnească).
Conform unui comunicat al Primăriei Galați, pe străzile orașului sunt mobilizate toate echipele S.C. Apă-Canal pentru monitorizare și pentru curățarea grătarelor de la gurile de scurgere. Sunt disponibile pentru intervenții: trei autoutilitare, trei autospeciale cu vidanje și un tractor cu remorcă.
Conform celor de la Primăria Galați, vineri dimineață toate străzile orașului erau practicabile. Dacă apar probleme în oraș, gălățenii pot face sesizări atât la societatea Apă Canal (0236/463294, 0236/473380), cât și la Primăria Galați la numărul 0236/307700.
Ploaia de joi seară nu a creat însă probleme doar în oraș. Mai multe localități din judeș au rămas fără curetn electric. ”Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ploaie torențială, descărcări atmosferice), în noaptea de 27-28 iulie 2017, s-au produs avarii în instalațiile Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord - SDEE GALAȚI. Astăzi (n.r. - vineri), la ora 08,00, erau afectate cicni Linii Electrice Aeriene de medie tensiune parțial, 41 Posturi de Transformare, care alimentează în total aproximativ 1.800 de consummator din nouă localități: Vasile Alecsandri, Braniștea, Șerbești, Traian, Șendreni (parțial), Malul Alb, Ciorăști sat, Cuca (parțial) și Sivița (parțial)”, se arată într-un comunicat al Electrica.
10 de echipe pe teren, care acționează pentru remedierea defecțiunilor apărute.


După furtuna puternică de marți după amiază, Galațiul a  fost lovit din nou de vremea extremă. De data aceasta nu a mai bătut vântul, ci a plouat torențial. După ce a turnat cu găleata aproximativ 30 de minute, mai multe străzi din oraș au fost parțial inundate. Canalizările nu au mai făcut față, așa că șoferii au fost nevoiți să își transforme mașinile în bărci. Cele mai mari probleme au fost în șase intersecții, printre care se numără cea de la Inelul de Rocadă și IFR. ”În urma ploii abundente din această seară (35 - 40 de l/mp) au fost semnalate mai multe puncte critice unde stăzile s-au inundat: Micro 19, Zona Inelul de Rocadă, Strada Milcov, Intersecția IFR. Cinci echipe ale S.C. Apă – Canal au intervenit imediat pe străzile orașului pentru a degaja gurile de canalizare. Au fost folosite trei autospeciale, trei autocamionete și trei autoutilitare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Galați.

Pe strada Milcov, în zona Liceului Energetic, o mașină a rămas  în apă și a fost nevoie de intervenția unei vidanje pentru preluarea apei de pe carosabil.

Probleme au fost și pe strada Basarabiei, dar aici oamenii au avut prezenșă de spirit și au ridicat capacele de la canalizare. De asemenea, au fost inundate și intersecții din Țiglina 3, dar și din Micro 21. ”Au fost șase intersecții cu probleme. A plouat abundent, iar canalizările nu au făcut față, probabil și din cauza frunzelor care mai erau pe carosabil după furtuna de zilele trecute”, ne-a declarat Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului.  Pe strada Milcov a ajuns și o autospecială de pompieri, cu o motopompă, dar nu a mai fost nevoie de intervenția acesteia.

Toate problemele s-au rezolvat relativ repede, mai ales că ploaia torențială s-a oprit, iar canalizările apa a reușit să se scurgă în canalizări.

Chiar dacă traficul a revenit la normal pe toate străzile inundate, problemele nu au încetat. Și asta deoarece orașul nostru este în continuare sub avertizarea de Cod Galben de ploi.

Citit 16449 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iulie 2017 11:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.