Primul DECES cauzat sută la sută de CANICULĂ

Primul DECES cauzat sută la sută de CANICULĂ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică a primit prima confirmare cu privire la un deces cauzat direct de caniculă. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, găsit în cimitir, care a suferit un şoc hipotermic caloric exogen, prin expunere la căldură. „Bărbatul a fost găsit într-un cimitir în stare gravă. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a şi survenit decesul. Serviciul de Medicină legală, în urma necropsiei, a stabilit ca şi cauză a decesului un şoc hipotermic caloric exogen, prin expunere la căldură. Este primul deces cauzat de caniculă”, ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În perioada caniculară, au mai fost alte trei persoane care au decedat, în cazul lor căldura fiind doar un factor agravant. Acestea fie au consumat alcool, fie aveau afecţiuni medicale.

În ultimele 24 de ore de caniculă, au mai fost afectate alte nouă persoane. "Am avut nouă intervenţii, pentru persoane cu vârste cuprinse între 12 şi 80 de ani, afectate de caniculă. Patru dintre ele erau căzute în stradă, celelalte fiind preluate de la domiciliu, sau din locuri publice", ne-a declarat medicul Mihai Polinschi.

Încă nouă persoane, afectate de caniculă

Ultimele 24 de ore de caniculă din Galaţi au mai afectat nouă persoane. Conform directorului de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi, medicul Mihai Polinschi, patru persoane au căzut în locuri publice, iar alte cinci au avut stări de lipotimii, fiind preluate de la domiciliu. "Am avut nouă intervenţii pentru persoane cu vârste cuprinse între 12 şi 80 de ani, afectate de caniculă. Patru dintre ele erau căzute în stradă", ne-a declarat medicul Mihai Polinschi.

Citit 3628 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2017 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.