Societatea civilă le cere autorităţilor să pună în valoare Cavoul roman

Societatea civilă le cere autorităţilor să pună în valoare Cavoul roman
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Asociaţia "Galaţi, oraşul meu" lansează un apel către municipalitate să deschidă şantierul arheologic în Micro 21 "pentru scoaterea la lumină a Cavoului Roman" şi punerea în valoarea a monumentului istoric. Reprezentanţii ONG-ului spun că se opun vânzării terenului dintre blocurile D14-D16, acolo unde, sub o placă de beton pe care sunt amplasate mai multe containere de gunoi, se află monumentul istoric.

"Asociaţia Galaţi, oraşul meu se poziţionează împotriva avizului favorabil al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional din 2011, ce prevede vânzarea terenului proprietarilor construcţiilor din strada Oţelarilor, situat între blocurile D14-D16, înscris în Lista Monumentelor istorice poziţia 14, cod GL-I-m-B-02973. Susţine începerea deîndată a excavării, urmată de deschiderea şantierului arheologic, pentru scoaterea la lumină a cavoului roman. Este împotriva strămutării cavoului şi susţine valorificarea acestuia in situ. Asociaţia militează împotriva lotizării şi vânzării terenului şi susţine demolarea clădirilor situate pe strada Oţelarilor, lângă perimetrul în discuţie, care obturează vizibilitatea şi accesul la acesta. Asociaţia propune autorităţilor locale transformarea şi valorificarea, prin regândire arhitecturală, construire şi restaurare a întregii zone, în obiectiv turistic de importanţă majoră pentru oraş. Asociaţia solicită consilierilor locali, cât şi tuturor factorilor decizionali o atitudine responsabilă faţă de acest monument istoric unic al urbei noastre", a transmis Bogdan Radu Brînzan, preşedintele interimar al Asociaţiei "Galaţi, oraşul meu".

Foto: Ştefan Bădiţă

Citit 3634 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Septembrie 2017 14:42

3 comentarii

 • postat de Gheorghe Paraipan
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 17:43
  213.220.230.***
  Tipic! Daca cineva vrea sa faca ceva, se gaseste cate un idiot sa comenteze ceva.
  Pt Galati- trai de imprumut, spune-mi si mie ce chestie notabila ai realizat pana in prezent, ceva pe banii tai, pentru comuniatate? In afara de datul din gura, ca la asta se pricep cei mai multi retardati din spatele unor conturi fictive din acest oras.
  3
  2
  Raportează
 • postat de Galati - trai pe imprumut
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 09:01
  81.181.94.***
  Branzane - de unde bani??? Din imprumuturile alea de sute de milioane luate de primarie. Pe cand o initiativa a voastra care sa produca bani pentru urbe si nu sa toace banii platiti cu sudoarea oamenilor onesti. Onestitatea pentru tine si acolitii tai infractori nu exista - numai interese.
  12
  10
  Raportează
 • postat de Maria
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 07:52
  109.103.134.***
  Doamne, ce constructie hidoasa! Ce architect a putut sa conceapa asa ceva? Este incredibil cum, cu buna stiinta, potentatii, isi bat joc de oras, neurmarind decat imbogatirea! Rusine, rusine!
  3
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.