Blocurile din Micro 18 s-au cutremurat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Chiar şi exploziile controlate creează panică *

Locuitorii din Micro 18 care erau acasă marţi după-amiază, în jurul orei 16,45, au fost surprinşi de suflul unei explozii controlate produse la fosta fabrică de pâine din cartier. După spusele locatarilor din blocurile învecinate locului unde s-a produs detonarea, zgâlţâitura a fost asemănătoare unui cutremur, dar zgomotul produs i-a făcut pe mulţi să intre în panică.

Am primit pe adresa de e-mail a redacţiei o sesizare din partea lui Victor C., locatar al blocului G1, situat în imediata apropiere a construcţiei demolate, care vrea să ştie de ce nu a fost înştiinţat despre operaţiunea desfăşurată.

„Îngroziţi de bubuitură, oamenii au ieşit afară să vadă ce se întâmplă. După panica iscată, când lucrurile s-au liniştit, am aflat că fosta fabrică de pâine se demolează şi că acolo a avut loc puternica bubuitură care a zgâlţâit blocul. Nu am fost avertizaţi, nimic nu a fost adus la cunoştinţa populaţiei legat de acest fapt. Se face cineva vinovat de panica creată?”, întreabă revoltat Victor C.

Explozia controlată de la fosta fabrică de pâine, care a fost atent supravegheată de o firmă specializată împreună cu echipaje ale poliţiei, nu a produs pagube. Cu toate acestea suntem datori să privim incidentul prin ochii unui gălăţean de rând care se trezeşte zdruncinat în propria casă şi constată apoi că nu a fost un cutremur, ci o explozie controlată.

Şi nu se poate să nu ne întrebăm şi noi dacă operaţiunea, care era cu siguranţă planificată din timp, nu putea fi anunţată şi locatarilor din cartier, pentru a evita panica.

Citit 1476 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.