TIR-uri amendate de Poliţia Comunitară

TIR-uri amendate de Poliţia Comunitară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce „Viaţa liberă” a publicat articolul „Despre parcarea microbuzelor şi nu numai”, Poliţia Comunitară a reacţionat. Materialul respectiv vorbea despre practica şoferilor de autovehicule de mare tonaj  care parchează mastodonţii în diverse zone ale oraşului, în care nu doar că nu există locuri de parcare, dar mai şi încurcă circulaţia din zonă.

Compartimentul de Poliţie Rutieră din cadrul Poliţiei Comunitare Galaţi informează că „în perioada 18-20 august, poliţiştii comunitari au efectuat verificări la locaţiile menţionate, ocazie cu care au fost găsite parcate neregulamentar un număr de opt autovehicule gen TIR, aparţinând mai multor societăţi comerciale din Galaţi”.

Verificările efectuate de poliţiştii comunitari au fost făcute în zona Cimitirului Sf. Lazăr, unde au fost descoperite patru TIR-uri parcate ilegal, în zona supermarketului Billa 2 şi benzinăriei Lukoil, unde au mai fost găsite trei TIR-uri, iar pe strada Armata Poporului, în parcarea aferentă blocului LC 7, au mai fost identificate un camion, un autoturism de teren şi o rulotă.

Pentru toate cazurile, poliţiştii comunitari au fotografiat zona, după care, în baza datelor de la Registrul Comerţului, s-au identificat administratorii TIR-urilor  faţă de care „s-au luat măsuri de sancţionare contravenţională, conform competenţelor care ne revin”.

Potrivit şefului Poliţiei Comunitare Galaţi, Cristian Gîscă, „am aplicat amenzi de câte 100 de lei pentru fiecare autovehicul”.

Din păcate însă, valoarea sancţiunilor nu este atât de mare încât să descurajeze practica parcării de TIR-uri prin oraş. În plus, lipsa unei parcări speciale, obiectiv pe care reprezentanţii primăriei îl tot promit, îi determină pe şoferii de TIR-uri şi camioane să revină în aceleaşi locuri, pentru a parca…

Citit 1155 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.