Nu vor salarii mai mari, dar nici mai mici. Protest spontan la APIA
Foto: Marius Negri

Nu vor salarii mai mari, dar nici mai mici. Protest spontan la APIA
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aproximativ 20 de salariaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Galaţi au oprit lucrul, ieri, timp de trei ore, în cadrul unui protest spontan desfăşurat în faţa sediului instituţiei, la fel cum au procedat colegii lor din toată ţara.

Angajaţii APIA nu protestează pentru salarii mai mari, ci solicită ca acestea să rămână aşa cum sunt acum. Asta pentru că, spun ei, prin noua grilă a Legii salarizării, cât şi pe fondul transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, salariile lor vor scădea substanţial, cu sume de la 700 până la 2.000 de lei şi chiar mai mult. Culmea, aceste scăderi se vor produce numai la centrele judeţene ale APIA, nu şi la salariaţii din centrala de la Bucureşti, care se pare că sunt un fel de stat în stat, din moment ce salariile acestora vor creşte cu 10-15 procente.

"Evident că ne nemulţumeşte această diferenţă faţă de Bucureşti, la fel a fost şi la Finanţe. Şi noi, cei din centrele judeţene, şi colegii noştri de la APIA Bucureşti, suntem cu toţii pe grilă de salarizare, nu pe salarii negociate cu fiecare în parte. S-a făcut o simulare pe noile grile şi de acolo reiese că salariile noastre vor scădea cu cel puţin 700 de lei (în cazul unui consilier superior) şi cu cel puţin 1.800 de lei (în cazul unui şef de birou). Prin protestul de astăzi, noi cerem nu ca salariile să ne fie mărite, ci ca ele să rămână la nivelul actual. Aceasta este principala noastră revendicare", ne-au spus protestatarii de la APIA Galaţi.

Cât am stat de vorbă cu ei în faţa sediului, conducerea instituţiei gălăţene le-a trimis oamenilor ceai cald. În schimb, ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis oamenilor nemulţumiţi "să fie liniştiţi şi să muncească". "Asta le transmit tuturor funcţionarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniştiţi şi să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să daţi subvenţiile, pentru că avem bani în buget şi aceştia trebuie să plece către fermieri, nu să-i blocăm prin minister, pentru că s-ar putea să dăm socoteală pentru treaba asta. Repet, asta le transmit: să muncească, pentru că sunt plătiţi cu salarii bune, să muncim toţi, în frunte cu mine. Eu, uneori, sunt sub nivelul unor funcţionari din APIA din punct de vedere al salariului", a declarat Petre Daea, pentru Agerpres.

APIA Galaţi are aproximativ 100 de salariaţi, din care 40 lucrează în teritoriu.        

Citit 2594 ori Ultima modificare Joi, 16 Noiembrie 2017 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.