MOAȘTELE Sfântului Grigorie Decapolitul, aduse la Galaţi

MOAȘTELE Sfântului Grigorie Decapolitul, aduse la Galaţi

”Viața liberă”, Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
3 comentarii

Arhiepiscopia Dunării de Jos a început seria manifestărilor culturale şi religioase pe care le organizează, ca în fiecare an, în cadrul Sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Galaţiului. Manifestările au debutat, luni, 27 noiembrie, cu procesiunea "Călători pe cărările sfinţilor". Cu această ocazie, o delegaţie locală, condusă de Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian, a primit, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu bunăvoinţa ÎPS Arhiepiscop Varsanufie al Râmnicului, racla cu moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, raclă adusă de la mănăstirea Bistriţa Vâlcii.

Sute de credincioşi s-au adunat la acest eveniment şi au mers, alături de zeci de clerici, în pelerinaj până la Catedrala Arhiepiscopală, unde a fost oficiată mai întâi o slujbă de primire a moaştelor şi apoi una de priveghere a Sf. Cuvios Grigorie Decapolitul. Apoi, moaştele au fost scoase, spre închinare, pe esplanada din faţa Catedralei.

Tot luni a avut loc şi un simpozion naţional, intitulat "Ce aşteaptă tinerii de la Biserică. Ce aşteaptă Biserica de la tineri. Curajul de a mărturisi Biserica azi", la care au participat delegaţii de la mai multe seminare teologice din ţară.

Ziua de 28 noiembrie va debuta cu "Porţi deschise la Seminarul Teologic Sf. Apostol Andrei" şi va continua, de la ora 17,00, cu vernisajul expoziţiei "Artă şi ceremonial la mesele regale", la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine.

Miercuri, 29 noiembrie, la ora 9,00, începe, la Catedrală, Sfânta Liturghie. Şi aici, dar şi la Capela Sfântul Andrei de la Combinatul Siderurgic ArcelorMittal şi la Capela Seminarului Teologic vor avea loc şi slujbe, dar şi acţiuni educative de popularizare a mesajului creştin ortodox. Seara, de la ora 18,00, la Catedrală, va avea loc o slujbă de priveghere a Sfântului Andrei. La Teatrul Muzical începe, la aceeaşi oră, un concert de muzică bisericească laică, cu participarea corului Seminarului Teologic "Sf. Andrei" din Galaţi şi a altor formaţii corale. La ora 20,00, începe "Pelerinajul luminii", pe traseul Catedrala Arhiepiscopală - Capela Seminarului Teologic.

Joi, de ziua Sfântului Apostol Andrei, programul liturgic la Catedrală începe la ora 8,00, cu Acatistele Sfântului Apostol Andrei şi Sf. Grigorie Decapolitul. Urmează, de la 9,00, Sfânta Liturghie închinată Sfântului Apostol Andrei. De la ora 12,00, începe programul "În căutarea celor tineri şi trişti", în cadrul căruia fiecare parohie oferă pachete cu mâncare caldă familiilor sărace.

Citit 3639 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2017 16:45

3 comentarii

 • postat de atamanu Marți, 28 Noiembrie 2017 09:08 5.13.218.*** Link la comentariu
  2
  7

  Romania evului mediu....

  Raportează
 • postat de Moustache Marți, 28 Noiembrie 2017 07:57 46.97.145.*** Link la comentariu
  2
  7

  Inca o actiune de ,,comando'' pentru indobitocirea enoriasilor, organizata de catre ,,vanzatorii de iluzii'', acesti indivizi care vaneaza si venereaza numai banii celor pe care-i ,,pastoresc''. Apropos, a vazut cineva vreun preot mai modest financiar, care sa vina cu bicicleta la aceasta actiune. Daca nu, nici nu o sa vedeti vreodata. Si pentru cei care doresc sa mai sarute ceva oase, cimitirul ,,Eternitatea'' va pune la dispozitie o gama variata de ,,marfa'' bio, fara E-uri si conservanti, motiv pentru care va rog sa apelati cu incredere.
  S-aveti imparatie in cer !

  Raportează
 • postat de Goe Marți, 28 Noiembrie 2017 07:11 5.13.170.*** Link la comentariu
  2
  5

  Când te gândești ca toate astea se petrec in anul 2017.....cei ce merg sa pupe moaște ar trebui sa fie niște oameni perfect sănătoși,bogați cu un trai fără lipsuri dar din păcate se pare ca rugăciunile lor nu sunt auzite de către nimeni din cer!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.