Flăcări la Şcoala 1, vizavi de McDonald’s

Flăcări la Şcoala 1, vizavi de McDonald’s
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fumul a înecat ieri după amiază tot Micro 19 * Copiii străzii pun în pericol viaţa copiilor din Şcoala 1 *

Nefolosită de Şcoala Numărul 1 „Nicolae Mantu”, magazia în care stăteau copiii străzii din Micro 19 a fost cuprinsă de flăcări ieri, după ce o ţigară uitată aprinsă de unul dintre vagabonzi a aprins lemnăria.

O ţigară uitată aprinsă de copiii străzii

Ieri, la ora 17, o locatară a unui bloc din vecinătate, a anunţat pompierii - prin 112 – că magazia Şcolii Numărul 1, de vizavi de McDonald’s, a fost cuprinsă de flăcări.

„La faţa locului s-a intervenit imediat cu două autospeciale, personalul Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi localizând sursa focului şi lichidând incendiul la ora 18,30. Cel mai probabil, conform primelor cercetări, cauza izbucnirii incendiului este o ţigară uitată aprinsă de copiii străzii, care locuiau în magazia şcolii”, declară locotentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al I.S.U. Galaţi.

Într-adevăr, deşi aparţinând Şcolii „Nicolae Mantu”, magazia nu mai era folosită, fiind însă locuită de vagabonzii din Micro 19. Copiii străzii îşi găsiseră, cu alte cuvinte, loc de prizat la mai puţin de 50 de metri de Şcoala în care ieri, la ora incendiul, se aflau încă elevi.

La doi paşi de… ceilalţi copiii

Deja sunt prea multe întrebări: cum putea managerul şcolar să tolereze o asemenea apropiere - cunoscute fiind ocupaţiile nu tocmai legale ale copiilor străzi? Sau cum puteau copiii care învaţă la „Nicolae Mantu”, dar şi părinţii lor, să se simtă în siguranţă cu asemenea vecini? Sau de ce magazia, din moment ce nu era folosită, nu era dărâmată, în loc să devină club de fumat?

Ieri, la ora 17, au ars peste 100 de metri pătraţi de acoperiş arterial şi, din fericire, nu au existat victime, fiind însă puse în pericol garajele din apropierea Şcolii „Nicolae Mantu” (prin extinderea incendiului). Rămân întrebările de mai sus, în condiţiile în care, chiar şi fără acoperiş, magazia copiilor străzi ar putea continua să existe lângă nasul celorlalţi copii, care şi aşa se împiedică în magazinele de vise când vin la şcoală.

Citit 2762 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.