Pescar strivit pe malul Dunării

Pescar strivit pe malul Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bărbatul se urcase într-un copac, să-şi descâlcească firul undiţei * A căzut de la şapte metri * S-a ales cu fracturi multiple, inclusiv două la nivelul coloanei vertebrale * „Dacă voi mai pescui? Bineînţeles!” spune optimist omul internat acum la Terapie Intensivă *

Pescuitul e o aventură care, din păcate, se poate termina dramatic, uneori. O dovedeşte situaţia în care se află un bărbat de 32 de ani din Galaţi, care a încercat să-şi recupereze firul agăţat într-un copac. Detalii despre nenorocirea care l-a lovit pe om şi despre starea sa de sănătate ne-a oferit purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa. 

„A fost internat un bărbat, victimă a pescuitului. Încercând să arunce nada, cârligul şi greutatea cât mai în largul apei, omul a agăţat cârligul într-un arbore. Drept care s-a urcat să-l desfacă. S-a prăbuşit de la şapte metri şi a fost practic zdrobit”.

„Şi-a fracturat sternul în două locuri şi coloana vertebrală la două nivele. Are de asemenea fracturi costale de ambele părţi, fractură de claviculă şi omoplat – deci toate elementele osoase ale cutiei toracice au fost fracturate. E vorba şi despre un traumatism cranian, fractură de antebraţ, iar bărbatul urinează sânge”.

„Dacă îl apeşi pe piele în zona toracelui pârâie, pentru că acolo  a intrat aer. Are hematoame în diverse părţi – paravertebral, la nivelul toracelui, extrapleural şi aşa mai departe. Este un om efectiv zdrobit şi din punct de vedere al oaselor şi al muşchilor, dar şi cu unele suferinţe ale organelor interne.  Momentan, starea lui este stabilizată”, a precizat dr. Nicolae Bacalbaşa.   

Aflat în secţia de Terapie Intensivă, bărbatul accidentat, George Mogoş, spune însă că, în ciuda năpastei care l-a lovit, nu va renunţa la pescuit.

„Păi sunt mai mult decât pasionat, aş putea spune. Dacă o să mai pescuiesc? Bineînţeles”, încheie bărbatul, căruia nici cele mai aspre suferinţe nu-i pot curma dragostea faţă de pescuit.

Citit 1275 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.