Apple lucrează la un prototip de televizor al viitorului

Apple lucrează la un prototip de televizor al viitorului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apple lucrează la un prototip de televizor integrat, cu o interfaţă care va permite sincronizarea wireless a conţinutului cu alte aparate ale companiei, şi a apelat în acest scop la inginerul care a construit iTunes, au declarat trei persoane apropiate situaţiei, transmite Bloomberg.

Jeff Robbin, care a contribuit la crearea iPod, pe lângă magazinul iTunes, coordonează acum dezvoltarea noului televizor, au spus sursele.

Implicarea lui Robin indică angajamentul Apple de a-şi extinde până în living room dominaţia din domeniul smartphone-urilor şi tabletelor.

Co-fondatorul Apple, Steve Jobs, i-a spus biografului său Walter Isaacson, că "şi-a dat seama în sfârşit" cum să construiască un televizor integrat, cu o interfaţă simplă care va sincroniza wireless conţinutul cu alte aparate ale Apple.

"Va avea cea mai simplă interfaţă pe care ţi-o poţi imagina", a afirmat Jobs, care a murit pe 5 octombrie, în biografia sa publicată luni de CBC Corp.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

În afara remarcilor lui Jobs din carte, Apple nu a recunoscut că dezvoltă un televizor şi, potrivit unei surse, nu este sigur că va lansa unul pe piaţă.

Până în prezent, implicarea companiei în acest domeniu s-a limitat la AppleTV, un aparat mic, de 99 de dolari, care poate fi conectat la un televizor şi permite utilizatorilor acces la conţinutul iTunes şi YouTube.

Citit 2360 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2011 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.