Laptopuri ultrasubţiri, noi smartphone-uri şi televizoare de lux, noutăţile de la cea mai mare expoziţie IT

Laptopuri ultrasubţiri, noi smartphone-uri şi televizoare de lux, noutăţile de la cea mai mare expoziţie IT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consumer Electronics Show (CES), cea mai mare expoziţie IT din lume, va prezenta publicului laptopuri ultrasubţiri, noi modele de smartphone-uri performante şi televizoare de lux cu ecran plat.

CES se desfăşoară între 10 şi 13 ianuarie la Las Vegas, iar discursurile de deschidere au loc luni.

Televizoarele ocupă un loc important la fiecare ediţie CES, iar anul acesta se anunţă unul determinant pentru industrie, întrucât consumatorii se orientează tot mai mult de la satelit şi cablu către serviciile pentru tablete şi laptopuri.

Mai multe companii, între care Samsung, LG şi Sony, au anunţat produse GTV. Platforma nu poate supravieţui, însă, fără o integrare TV reală şi va depinde de sprijinul pe care îl va primi din partea furnizorilor de servicii TV prin cablu şi satelit, scrie portalul The Verge.

Ultima serie de laptopuri subţiri şi uşoare, pe care Intel le-a numit Ultrabooks, va domina cel mai probabil un segment pe care concurează şi Toshiba, Asustek Computer şi Lenovo.

Deşi majoritatea laptopurilor care vor fi prezentate vor rula Windows 7, există aşteptări ca unele companii să prezinteşi modele pentru Windos 8, sistem de operare aşteptat în circa 12 luni.

Tabletele au dominat CES în ultimii ani, însă 2012 ar putea fi anul în care motivul pentru care se va discuta despre acestea va fi cel al calităţii şi nu numărul foarte mare de lansări. Pe partea de hardware, Nvidia va prezenta Tegra 8, în timp ce segmentul software va fi dominat de apariţiile aşteptate ale Android 4.0 şi Windows 8, sisteme gândite în principal pentru tablete.

HTC a promis că va reveni în "războiul tabletelor" cu un produs deosebit, însă rămâne de văzut dacă acesta va fi prezentat la CES. LG, Samsung, Acer, MSI, Lenovo şi Toshiba ar putea prezenta cel puţin upgrade-uri ale liniilor de tablete Android.

Mai multe modele smartphone sunt aşteptate la salonul de la Las Vegas. Între acestea, HTC Radiant, Samsung Mandel, şi Nokia Ace ar trebui să fie lansate pe piaţa americană, scrie The Verge. Dintre modelele care folosesc sistemul de operare Windows, Nokia Ace va avea parte, probabil, de cea mai multă atenţie.

În privinţa smartphone-urilor cu sistem Android o parte dintre producători şi-ar putea păstra lansările importante pentru luna următoare, când are loc Mobile World Congress la Barcelona. Samsung va prezenta probabil Galaxy S III în Europa, în timp ce HTC ar putea lansa o selecţie de modele noi.

Grupul Apple, care în ultimele decenii a dat tonul în domeniul electronicelor destinate consumatorilor, nu participă la CES. Pentru Microsoft, aflat într-o cursă disperată de a prinde din urmă Apple, aceasta va fi ultima participare.

Citit 2999 ori Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2012 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.