Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!


Pe site-ul 
politiadefrontiera.ro este disponibilă o aplicaţie care arată în timp real dacă un punct de trecere a frontierei este aglomerat sau nu. Aplicaţia conţine timpii de aşteptare pentru autoturisme şi camioane, fiind actualizată periodic - la fiecare două ore sau când situaţia o impune.

Oricine deține un telefon mobil cu acces la internat poate afla din timp care este cel mai bun traseu de urmat pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară. Pe site-ul Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă (de exemplu, la graniţa cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere a frontierei, la graniţa cu Republica Moldova sunt şase puncte de trecere), astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Aplicaţia online conţine date despre timpii de aşteptare pentru două tipuri de vehicule, autoturisme şi camioane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România. De asemenea, este precizat, pentru fiecare punct de trecere a frontierei, numărul arterelor de control, pe fiecare sens.

Actualizările se fac periodic - "la intervale de aproximativ două ore sau când situaţia o impune", potrivit politiadefrontiera.ro.

Peste 1,2 milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei României în această săptămână, a relatat siteul stiri.tvr.ro.

Timpii de aşteptare actualizaţi pot fi văzuţi AICI (CLICK PENTRU DETALII)

AFLĂ care sunt RUTELE ALTERNATIVE pentru trecerea FRONTIEREI în perioada Sărbătorilor de Iarnă

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, la frontieră au loc VERIFICĂRI suplimentare. PENTRU DETALII, CLICK AICI

Citit 7291 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Decembrie 2015 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.