UPDATE Minifestivalul lavandei, cu târg şi ateliere pentru copii, reprogramat

UPDATE Minifestivalul lavandei, cu târg şi ateliere pentru copii, reprogramat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Minifestivalul lavandei "Hai-hui pe Dealul Mov" se reprogramează pentru săptămâna viitoare 25, 26 și 27 iunie.

*

Sunt două locuri în care vă puteţi bucura de parfum şi culoarea mov a lavandei înflorite, în acest weekend. Fie la Tecuci, unde sunteţi aşteptaţi la Minifestivalul Lavandei "Hai-Hui pe Dealul Mov", fie în comuna Vulturu, din judeţul vecin (Vrancea), unde ferma "Muguri de lavandă" organizeză o zi a porţilor deschise.

Dacă mă întrebaţi pe mine dacă merită să bateţi 80 de kilometri până la Tecuci, la Minifestivalul Lavandei, vă voi răspunde că organizatorii vă aşteaptă cu 10.000 de metri pătraţi de valuri mov de floare, cu limonadă de lavandă pusă la rece, cu decoruri unde puteţi să vă pozaţi şi să rupeţi gura târgului cu postările de pe Facebook şi de pe Instagram, dar şi cu târg cu diferite produse, care nu sunt toate pe bază de lavandă.

Prin urmare, pe 19 şi 20 iunie, între orele 9,00 şi 22,00, puteţi umbla cât vreţi hai-hui pe Dealul Mov, doar pentru suma modică de 15 lei, pentru care veţi primi un buchet de lavandă şi limonadă gratis din partea casei. Pe lângă plimbarea relaxantă în natură, picnic la lumina florilor violet, fotografii făcute în decoruri vintage special amenajate, fie de voi, fie de fotografii profesionişti care vor mişuna pe acolo, puteţi face şi târguieli deloc de lepădat. Eliza Dorobanţu, cea care va oferi aromata limonadă preparată de ea, vă aşteaptă cu dulceţuri, siropuri şi alte produse naturale marca Vintage Food. Vor fi la standurile minifestivalului şi săpunuri naturale, perne, săculeţi cu lavandă, zmeură, miere naturală, lumânări parfumate, ii ţesute la gherghef, dulciuri etc.

Nici copiii nu vor fi neglijaţi. "Zânele, personajele din poveste vor împrăştia magie, vor călători cu cei mici şi mari spre Tărâmul copilăriei, vor fi baloane de săpun, pictură pe faţă, ateliere creative, dansuri, toate sub îndrumarea Ilioarei Arbune, nimeni alta decât Profa de distracţie.

Ca să fie totul şi mai frumos, organizatorii au invitat-o, duminică, şi pe scriitoarea Mihaela Gudană, autoarea romanului "Strada cu lavandă", pentru discuţii literar-parfumate şi sesiune de autografe.

Organizatorii avertizează însă că locaţia este chiar în câmp, la 500 de metri de şosea, fără curent electric şi fără toalete.

Distracţie, relaxare şi donaţii umanitare, la "Muguri de lavandă"

Aflaţi un pic mai aproape de Galaţi (la numai 60 şi ceva de kilometri), deşi în judeţul vecin, cei de la ferma "Muguri de lavandă" din Vulturu nu se lasă mai prejos şi organizează, pe 19 şi 20 iunie, Ziua porţilor deschise. Şi aici, în afară de beţie cu arome, culoare, soare, fluturi şi albine, se pot face fotografii în decoruri special amenajate şi îmbogăţite faţă de cele de anul trecut.

Taxa de intrare este 20 de lei, iar "fiecare participant cu vârsta de peste 14 ani va achiziționa o pungă pentru floare de lavandă la pavilionul cu produse, în care își va putea culege din oricare soi va dori: mov, albastru, galben", anunţă organizatorii pe pagina de facebook a evenimentului.

Şi aici vor fi standuri cu produse din lavandă, precum ulei esențial, apă florală, săculeți parfumați, bombă efervescentă de baie, ulei de masaj, săpun, toate fiind 100 la sută naturale din cultură neerbicidată. "Zânele Pik&Pok, Donald, Daisy și toată gașca lor îi vor antrena pe cei mici, sigur vor chițăi de fericire, iar noi, adulții, mai copilărim odată cu ei", mai spun cei de la "Muguri de lavandă". Aceştia anunţă că evenimentul are şi un target umanitar: "Sezonul acesta vrem să dăm înapoi comunității 10 la sută din profitul obținut, către Asociația "La Primul Bebe", pentru dotarea Secției de Neonatologie a Spital Județean Sibiu cu un sistem de supra-monitorizare care reduce rata mortalității, a erorii umane și crește capacitatea medicilor de a interveni mai rapid și mai eficient. Bebelușii prematuri luptă pentru fiecare bătaie de inimă și noi îi putem ajuta ca ei să se facă mari".

"Muguri de lavandă" se află în județul Vrancea, pe DJ 204D, între localităţile Vulturu și Vadu Roșca, pe partea stânga, după podul peste Putna.

Citit 13236 ori Ultima modificare Vineri, 18 Iunie 2021 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.