Elena Bradea, performeră într-o lume a bărbaților

Elena Bradea, performeră într-o lume a bărbaților
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Se spune că în spatele oricărei reuşite stau dedicarea, multă ore de muncă, tenacitatea şi, aş adăuga eu, o doză imensă de autocontrol. Elena Bradea, femeia care astăzi se bucură de toate admiraţia clienţilor săi, ne spune că, în ciuda sacrificiilor, este un om împlinit. Asta, în parte, și pentru că munca, pe care o face cu pasiune, îi permite să doneze timp și bani pentru protecția copiilor în nevoi, a animalelor și a mediului înconjurător.

Deşi are doar 31 de ani, gălăţeanca noastră a reuşit să se remarce în domeniul confecţionării tapiţeriei auto, cunoscând o ascensiune fulminantă, într-un timp relativ scurt. Consideră că seriozitatea este atuul ei, dar, după ce o întâlneşti, remarci că empatia şi sinceritatea îi conturează personalitatea, conferindu-i acel farmec molipsitor al oamenilor pe care îți doreşti să îi ai aproape. Elena nu se ascunde în spatele măştilor acceptate de societate, nu vrea să pară ceea ce nu este şi vorbeşte mai mult despre alţii decât despre ea. Mi-a spus că, fără susţinerea prietenilor şi a surorii sale, pe care o vede ca pe un exemplu, nu ar fi reuşit niciodată să menţină traiectoria unui drum care i-a fost predestinat. Astăzi, ea este omul potrivit la locul potrivit şi cel mai mult o bucură încântarea oamenilor la sfârșitul unei lucrări. 

Succes într-o activitate predominant masculină

Elena croieşte dintotdeauna, mânuind cu dibăcie acul şi aţa, încă din vremea copilăriei sale. A început să-şi îmbrace păpuşile cu o dorinţă nestăvilită de a crea. Aceeaşi dorinţă, împletită cu un talent evident şi muncă asiduă au adus-o astăzi pe culmile succesului, însă într-o lume a bărbaţilor. Nu-i tocmai uşor să excelezi în retapiţarea scaunelor auto, acest lucru costând-o pe Elena multe ore nedormite şi dureri de mâini, după cum ea însăşi ne mărturiseşte. A început să lucreze împreună cu o prietenă, dar a rămas la scurt timp singură printre maşini, materiale şi ustensile, fapt care, probabil, a ambiţionat-o şi mai mult, reuşind să răzbată, indiferent de obstacole. Pasiunea şi clienţii mulţumiţi au fost motivaţia ei, iar astăzi are o listă lungă de aşteptare, urmând să mai angajeze câteva persoane până în toamnă.

“Mă bucură satisfacţia clienţilor mei, dar şi faptul că am cunoscut o mulţime de oameni şi mi-am făcut o mână bună de prieteni. În plus, o parte din banii câştigaţi, care nu sunt chiar putini, se duc către animale şi copii”, ne spune aceasta.

Voluntariatul, un stil de viaţă

Despre Elena, faptele ei vorbesc mai mult decât cuvintele, o mare parte din veniturile sale ajungând la cei aflaţi în nevoie. Am cunoscut-o în urma unei acţiuni caritabile pe care am organizat-o la sfârşit de an, când s-a oferit să ajute fără ezitare. Este o mare iubitoare de animale, implicându-se adesea în proiecte care vizează ajutarea animalelor fără stăpân. “Zilnic, fac un ocol de oraş cu mâncarea după mine pentru a hrăni animalele pe care le întâlnesc. De asemenea, sunt implicată într-o campanie de sterilizare a căţeilor de rasă comună, ce va avea loc între 9 martie şi 3 aprilie. Practic, nu fac prea multe, doar împart pliante şi informez oamenii despre importanţa sterilizării”, ne-a mărturisit aceasta, cu modestie. Problemele legate de mediul înconjurător reprezintă o altă mare preocupare a Elenei, co-fondatoare a grupului “trashtaggalati”  “Anul trecut, împreună cu membrii grupului, am ecologizat patru zone importante din oraş şi nu vrem să ne oprim aici. Poluarea mediului înconjurător ne ameninţă sănătatea şi afectează orice formă de viaţă. De aceea, trebuie să luăm măsuri în ceea ce priveşte reducerea acesteia,” a adăugat Elena, considerând că cea mai mare provocare a ei este aceea de a-şi convinge clienţii să renunţe la pielea naturală atunci când vine vorba despre tapiţarea interiorului maşinilor: “Lucrez cu toate materialele, îmi doresc, în schimb, să renunţ la pielea naturală, pentru că iubesc animalele. Încerc să conving clientul să aleagă o eco piele. Dacă îi aplic şi o protecţie de durată, este super ok şi eco pielea. Alcantara este iarăşi un material super rezistent şi nu este o piele naturală, cum crede toată lumea .” 

Astfel, între montat şi demontat scaune de mașină, croieli migăloase şi finisaje atente, Elena îşi face timp şi pentru nevoile celor din jur, cu înţelegere şi compasiune, reprezentând, din multe puncte de vedere, un model demn de a deveni tiparul unei lumi de valoare.

Citit 16687 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2020 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.