Polițistă de frontieră, mamă, atletă și campioană a carității - Alina Cicu, performeră într-o lume a bărbaților

Polițistă de frontieră, mamă, atletă și campioană a carității - Alina Cicu, performeră într-o lume a bărbaților
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Alina Cicu este agent șef adjunct la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, participantă la maratoane umanitare, mamă a doi copii și reușește să facă performanță pe toate planurile. Pasionată atât de meseria sa, cât și de latura sa sportivă, Alina Cicu și-a dedicat tot timpul și toată energia atingerii obiectivelor, fără să ia în calcul că nu ar putea reuși, triumfând astfel într-o lume  considerată de mulți ca aparținând bărbaților.

Cum a început totul

„A fost visul meu de mică să ajung polițist”, povestește gălățeanca. Îndrumată de tatăl său încă din frageda copilărie, Alina a știut că acesta este drumul pe care trebuie să îl urmeze. „Tatăl meu mereu îmi spunea că eu trebuie să port haina statului, deoarece el nu a reușit să devină polițist, și-a dorit ca măcar eu să îi îndeplinesc acest vis”, au fost cuvintele Alinei adăugând și că, încă de mică, i s-a părut că polițiștii sunt niște oameni puternici și că nu îi poate răni nimeni.

Aceasta își amintește cu drag de debutul carierei sale, când era studentă, dar începuse să activeze la Sectorul Foltești al Poliției de Frontieră. „Învățam pentru facultate când prindeam cinci minute libere, în mașina de poliție, cu lanterna, pentru că eram în tura de noapte, iar dimineață aveam examen.” Un alt moment memorabil din carieră este cel în care a oprit pentru prima dată un autoturism pentru efectuarea unui control de rutină:„Eram emoționată și mi se părea că mă mișc foarte greu”, ne spune, amuzată acum, Alina Cicu.

Participantă la maratoane

Pasiunea Alinei pentru alergat a început într-o perioadă în care își dorea să dea câteva kilograme jos, astfel a realizat că alergatul o și relaxează și o ajută sa se detașeze de problemele cotidiene. Antrenamentele sale au început dimineața pe faleză și ușor, ușor, necesitatea a devenit plăcere. Zilele treceau, iar ambiția și kilometrii parcurși creșteau considerabil, astfel a reușit ca, la vârsta de 31 de ani, să alerge exact 31 de km, lucru care a bucurat-o enorm. Competiția a avut loc iarna, „îmi înghețaseră și mănușile din mâini și țineam pumnii strânși pentru a-mi  încălzi puțin mâinile, am alergat plângând”, își amintește polițista de frontieră. Timpul a trecut, iar performanțele au continuat să își facă apariția, Alina fiind nelipsită de la ultramaratonul umanitar "AUTISM 24H MAREA NEAGRĂ", iar în 2019 în cadrul "Cursei Eroilor" a alergat 141 km, clasându-se pe locul 3. A alergat la nenumărate competiții naționale, urcând mai mereu pe podium, a participat la ultramaratoane, maratoane, semimaratoane, majoritatea fiind în scopuri caritabile. Este o femeie puternică, lucru pe care îl demonstrează zilnic, iar în 2019 a participat la Concursul sportiv-aplicativ "Bereta Verde", unde a reușit să treacă peste toate probele, dure chiar și pentru bărbați, și să obțină mult-dorita "beretă verde".

Viața de familie

Cu toate că are o viață activă din punct de vedere profesional, dar și umanitar, Alina reușește cu brio să fie prezentă și în viața de familie, având doi băieți pe care îi susține să își aleagă carierele după bunul lor plac, deoarece crede că „doar dacă faci ceea ce îți place o poți face bine”. Aceasta se bucură de suportul necondiționat al membrilor familiei și reușește să îi facă mândri de fiecare dată. După cum ne mărturisește, exemplul său a fost bunica sa, despre care ne vorbește cu drag, și consideră că adevărata realizare a vieții este: „Să lași ceva în urma ta, iar oamenii să povestească cu drag de tine”. Despre Alina, evident, toată lumea are doar vorbe bune.

Citit 8822 ori Ultima modificare Marți, 09 Martie 2021 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.