Interviu cu Cosmin Ilaș: "Încerc să pun umărul la dezvoltarea acestui sport"

Interviu cu Cosmin Ilaș: "Încerc să pun umărul la dezvoltarea acestui sport"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cosmin Ilaș, fost vicepreședinte la Suporter Club Oțelul încă de la startul proiectului, s-a alăturat conducerii Federației de Minifotbal din România, tot din postura de vice.

- Ce te-a determinat să candidezi pentru postul de vicepreședinte al Federației de Minifotbal din România?

- În primul rând, am acceptat propunerea lui Ovidiu Tâlvan (cel care a fost ales președinte) să fac parte din echipa lui și a întregii echipe din conducerea Federației de minifotbal din România, alături de care am participat la organizarea mai multor turnee în ultimii ani. În al doilea rând, încerc să pun umărul la dezvoltarea acestui sport, care este unul simplu, accesibil tuturor. Este, practic, fotbalul "de curtea școlii", care ne făcea atât de fericiți în copilărie. Având în vedere faptul că sunt organizatorul local al campionatului de minifotbal, împreună cu colaboratorii mei, cred că pot ajuta, prin ocuparea acestei funcții la o dezvoltare mai rapidă a acestui sport.

- Care sunt obiectivele tale din noua postură?

- Cuvântul de ordine este "dezvoltare" și aici mă refer, în primul rând, la atragerea cât mai multor jucători, care să formeze cât mai multe echipe participante la aceste competiții. Prin popularitate vom avea posibilitatea să atragem mai mulți sponsori, astfel încât să organizăm evenimente cât mai frumoase și cu premii cât mai atractive. Asta și în contextul în care, de curând, s-au reușit constituirea și afilierea la MTS a Federației de Minifotbal din România, un obiectiv foarte important care s-a realizat și care, pe viitor, ne poate pune pe lista federațiilor ce beneficiază de bugete anuale de la MTS.

- Cum apreciezi nivelul minifotbalului din România?

- România este una dintre țările în care acest sport este cel mai dezvoltat, iar lucrul acesta reiese și din multitudinea de titluri europene câștigate de echipa națională de minifotbal, dar și din rezultatele echipelor de club din România, care, în general, domină competițiile europene. Fără doar și poate, la baza acestor rezultate stau eforturile Federației de Minifotbal din România și, bineînțeles, ale pasionaților de minifotbal: jucători, manageri, sponsori.

- În ce raport mai ești cu Oțelul? Ce crezi că i-a lipsit până acum să promoveze în Liga a II-a?

- Sunt în relații foarte bune cu foștii mei colegi de la Oțelul și, chiar dacă nu mai sunt implicat în activitatea de zi cu zi a clubului, sunt alături de ei, îi ajut în continuare ori de câte ori am posibilitatea și, cel mai important lucru, îi susțin necondiționat, pentru că foarte puțină lume a înțeles că acolo lucrurile se fac doar și strict din pasiune pentru Oțelul. Pentru promovare, până acum au lipsit mai multe lucruri. În primul rând, cred că pragmatismul, experiența în conducere. Numele de Oțelul este foarte sonor și așteptările sunt foarte mari, deși noi eram un club mic, abia înființat din dorința unui mic grup de oameni pasionați. Cred că și puțin noroc ne-a lipsit. Şi nu în ultimul rând, stabilitatea financiară mult râvnită de toate cluburile de fotbal din România.

Citit 9822 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Septembrie 2021 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.