INTERVIU / Irina Begu, înaintea întâlnirii cu Canada: „Nu mă gândesc la dublu, sperăm să câştigăm încă de la simplu”

INTERVIU / Irina Begu, înaintea întâlnirii cu Canada: „Nu mă gândesc la dublu, sperăm să câştigăm încă de la simplu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Irina Begu (locul 33 WTA) este numărul unu în echipa de tenis a României pentru meciul din deplasare cu formaţia Canadei, care va începe sâmbătă seară în Fed Cup, baraj pentru intrarea în elita competiţiei, Grupa Mondială. Îi plac meciurile din Fed Cup, pentru spiritul de echipă, spunând că îi simte lipsa în restul anului, în circuitul WTA. La Galaţi, în februarie, şi-a vopsit unghiile în roşu, galben şi albastru, iar la Montreal le-a convins şi pe celelalte fete din echipă, inclusiv căpitanul nejucător Alina Cercel-Tecşor, să facă acelaşi lucru.

- Simți presiunea faptului că aici, la Montreal, ești numărul unu al echipei de Fed Cup a României?

- Nu e presiune, este o onoare pentru mine să fiu în această echipă și mă bucur că pot juca în acest weekend.

- O să fie nevoie de minim două victorii ca să ajungem cel puţin în meciul decisiv. Vei reuși să treci  de Bouchard?

- Eu încerc să îmi fac treaba cât mai bine posibil. Este și Alexandra care joacă foarte bine și care a avut până acum un sezon foarte bun, aşa că sperăm să câștigăm încă de la meciurile de simplu. Dar, dacă va fi nevoie să jucăm și meciul decisiv, o vom face.

- O să intri şi la dublu, așa cum s-a întâmplat la Galați?

- Deocamdată nu mă gândesc la meciul de dublu, vreau să îmi fac treaba la simplu, iar dacă este nevoie voi intra și la dublu. Asta decide căpitanul și în funcție de cum mă voi simți în momentul respectiv.

- Nu sunt rare situațiile când jucătoarele de la simplu intră după scurt timp pe teren și la dublu. Cum reușiți să gestionați aceste momente?

- Asta mi s-a întâmplat la Galați, unde la puțin timp după finalul meciului de simplu am intrat la dublu. În acea jumătate de oră de pauză încercăm să ne reglăm, să ne relaxăm. Pe mine m-a ajutat publicul și datorită susţinerii acestuia am reușit să rezist atâtea ore. Este greu, dar pentru meciul decisiv întotdeauna găsești resursele necesare.

- Pentru reușita de la Galați ai fost premiată de către ITF cu „Premiul Inimii” și un cec în valoare de 6.000 de dolari...

-Mă simt foarte bine în primul rând pentru că acești bani ajung într-o fundație  pentru copii cu dizabilități. Mă bucur că pot ajuta și sper în continuare să pot face acest lucru.

- Cum reușești să te adaptezi la schimbările de fus orar? Acum ești în America de Nord, săptămâna viitoare în Europa...

- Noi ne-am obișnuit cu asta, deja este rutină pentru noi. Facem asta de foarte mult timp.  E greu în primele zile, după care funcționezi normal. Organismul este oarecum setat, obişnuit, pentru că odată ajuns la locul turneului, încerci să dormi cât mai devreme, ca să ai multe ore de somn, după care ne reglăm într-o zi, două. În timpul zilei facem cât mai mult efort, fie antrenamente specifice pe teren, fie pregătire fizică și astfel ne intrăm în ritm.


Întâlnirea Canada - România va avea loc sâmbătă şi duminică, învingătoarea urmând să evolueze în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Sâmbătă, de la ora 20.00 (ora României, televizare Dolce Sport) vor avea loc primele două meciuri de simplu: Francoise Abanda - Irina Begu și Eugenie Bouchard - Alexandra Dulgheru, în această ordine, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri. Duminică, de la aceeaşi oră, vor avea loc următoarele două jocuri de simplu: Bouchard - Begu şi Abanda - Dulgheru. Apoi, dacă va mai fi cazul, va urma jocul de dublu.

Partida Canada – România din Fed Cup este prezentată în "Viaţa liberă" cu sprijinul companiei Arcada.


Pentru mai multe detalii despre acest eveniment sportiv CITEŞTE ŞI:

Gest cel puțin ciudat făcut de Bouchard în fața Alexandrei Dulgheru

RELATARE DIN MONTREAL de la TRIMISUL SPECIAL al "Vieţii libere"/ Irina Begu deschide meciul din FED CUP cu Canada (FOTO)

Citit 1555 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2016 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.