INTERVIU cu primarul Galaţiului, IONUȚ PUCHEANU. ”Voi da o şansă oamenilor din eşaloanele doi şi trei”
Foto: Foto ”Viața liberă”, Remus Basalic

INTERVIU cu primarul Galaţiului, IONUȚ PUCHEANU. ”Voi da o şansă oamenilor din eşaloanele doi şi trei”
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)


- Domnule primar, fostul edil, Marius Stan, a preferat ca în posturile cheie din administraţia locală să aducă oameni de la Bucureşti - city managerul Aurel Vlaicu, directorul de Dezvoltare, Adrian Bucur - sau din afara Primăriei. Ce veţi face dumneavoastră? Cine rămâne şi cine pleacă din Primărie?

- Cu riscul de a-i dezamăgi pe unii cetăţeni, abordarea va fi la fel ca la Ecosal: să dau credit oamenilor din linia a doua şi a treia. Poate că acesta este marele meu avantaj, faptul că nu sunt în totală necunoştinţă de cauză de ceea ce înseamnă Primărie. Am apucat să lucrez cu absolut toţi factorii decidenţi, am cunoscut, în cei trei ani cât am fost director la Ecosal, extrem de mulţi angajaţi ai Primăriei. În Primărie, chiar dacă e blamată de mulţi cetăţeni pentru modul în care se interacţionează cu ei, să ştiţi că o parte dintre oameni sunt extrem de bine pregătiţi şi, din punctul meu de vedere, chiar merită o şansă în plus. Prin urmare, importuri masive din afara sistemului nu vor exista. Voi merge pe oamenii care ştiu cu ce se „mănâncă” administraţia publică. Una dintre marile metehne ale administraţiei Stan au fost oamenii aduşi din mediul privat. A durat mult până s-au obişnuit cu sistemul administraţiei publice, unde, de cele mai multe ori, ceea ce pare logic şi normal de făcut, nu este şi legal. Aceeaşi senzaţie am avut-o şi eu, când am venit din mediul privat în administraţie. În mediul privat mergi cu 120 la oră, când ai intrat în administraţie publică, efectiv parcă cineva îţi trage frâna de mână şi-ţi impune să mergi cu 50. Sunt mulţi care se adaptează, sunt unii care nu înţeleg sistemul şi fac extrem de multe greşeli. Prin urmare, cred că oamenii din eşantionul doi, aşa cum arată în momentul de faţă Primăria, merită o şansă.

- Unele dintre instituţiile subordonate Consiliului Local nu mai au directori de mult timp, altele sunt conduse de oameni criticaţi. Ce veţi face?
- Sunt patru instituţii din subordinea Primăriei care, în momentul de faţă, nu au conducere: Calorgal, Gospodărire Urbană, Ecosal şi Cantina Socială. În viitorul imediat, evident că va trebui pus un interimar, pentru că un astfel de post nu poate fi ocupat decât în urma unui concurs. Sper din tot sufletul ca persoanele care vor câştiga concursurile să fie oameni bine intenţionaţi şi bine pregătiţi. Aşa cum am spus, unora dintre oamenii din eşalonul doi nu li s-au dat şanse, la un moment dat. La fel, sunt convins că sunt şi directori de instituţii sau societăţi subordonate CL cărora nu li s-a cerut ce trebuie. E ca atunci când unui portar îi cei să dea goluri. Atâta timp cât ai experienţă managerială, ştii cu ce se mănâncă jobul respectiv, cred că oamenii aceia pot performa. Unora li se va mai da o şansă. Alţii, care au demonstrat că nici măcar repetându-le a doua, a treia oară, nu înţeleg, sper să aibă bunul simţ să ridice mâna sus şi să se ceară afară.

- Una dintre priorităţile din programul dumneavoastră politic este crearea de noi locuri de muncă. În Galaţi, există deja un parc industrial care zace gol. Există o Zonă Liberă cu puţini investitori. De ce credeţi că e nevoie de un al doilea parc industrial pe platforma siderurgică?
- Nu era imperios necesar nici pentru oraş, nici pentru proiectul meu politic. Este o opţiune. Ideea deschiderii unui parc industrial pe platforma ArcelorMittal dăinuie în mediul acesta politico-privat. La momentul în care am propus un astfel de proiect, am avut o discuţie cu cei de la Combinat. Există posibilitatea dării în plată a acelor hale pe care Combinatul nu le mai foloseşte, modalitate prin care municipalitatea ar putea intra în posesia lor. Evident, doar dacă ajungem la un numitor comun cu cei de la ArcelorMittal, să nu creadă cineva că se pot face procedurile acestea dincolo de voinţa celor de la Combinat. Într-adevăr, acolo ai deja toată infrastructura necesară, utilităţi, ar fi un mare avantaj pentru eventualii investitori. Dacă vom reuşi să umplem Parcul Industrial şi Zona Liberă, o opţiune de extindere este pe platforma siderurgică.

- Tot în programul politic, propuneţi lucrări de infrastructură pe cartiere. Şi primele pe listă sunt Micro 17, 18, 19, 20 şi 21. Ce vizează aceste lucrări?
- În primul rând, eu asta le-am promis locuitorilor din zona respectivă: reasfaltarea trotuarelor şi, evident, a străzilor. La aceasta m-am referit când vine vorba de infrastructură. Nu vom intra în subsol, nu vom înlocui conducte, pentru că deja vorbim de investiţii majore. Momentan, probleme cu canalizarea sau cu sistemul de distribuţiei a energiei termice sau a apei calde şi reci, în zona respectivă, nu prea au fost. În afara lucrărilor de anul trecut, pe vremea când activam la Ecosal, când am reuşit refacerea unor zone din Micro 39, 19 şi 17, să ştiţi că pe partea de asfaltare trotuare nu s-a făcut nimic! Marea majoritate a trotuarelor cred că sunt de dinainte de Revoluţie. Cu lucrurile acestea vom începe, şi cred că, într-o săptămână - două, demarăm procedura.

- De pe lista cartierelor vizate lipsesc Micro 38, 39, 40. De ce?
- Programul cu care am venit în faţa cetăţenilor am vrut să fie cât se poate de realist şi de realizabil. Vă pot spune cu siguranţă - pentru că ştiu ce înseamnă asfaltarea, de trei ani de zile tot asfaltăm prin intermediul Ecosal, Primăria municipiului Galaţi nu are fondurile necesare pentru a rezolva această problemă. Plecând de la premisa că vreau să am o altfel de campanie, nu am vrut să promit mai mult decât sunt sigur că aş putea realiza. Reparaţii punctuale în urma unor intervenţii sau a unor avarii, cu siguranţă se vor face! În momentul de faţă, aşa cum este conceput bugetul Galaţiului, şi ce investiţii ar mai trebui să fie, altele decât străzile, vă spun că în patru ani, cu toate fondurile ce pot fi alocate pe zona aceasta, oraşul nu poate ajunge la un grad de sută la sută refacere străzi. Prin urmare, cred că ar fi fost o nesimţire din partea mea, cunoscând lucrurile acestea, să promit cuiva: „Îţi voi face”, şi peste patru ani de zile să fiu arătat cu degetul: „Mi-ai promis şi n-ai făcut”. Aşa am fost educat, să mă întind cât îmi este pătura. Dacă vom accesa fonduri europene şi vom degreva bugetul local de anumite sarcini financiare, atunci cu siguranţă ne vom îndrepta atenţia şi către zonele neacoperite. Oricum, o să îmi aduc aici pliantul cu care am mers în campanie, pentru a-mi fi de căpătâi în cei patru ani.

- Veniţi de la Ecosal, cunoaşteţi problema câinilor fără stăpân. Cum o veţi rezolva?
- Înainte de a fi învestit în funcţie, am avut o discuţie cu primarii din Tuluceşti şi Vânători. Problema dezvoltării unui nou adăpost în municipiul Galaţi e terenul, iar noi suntem la capacitate maximă. Conform ultimelor reglementări în vigoare, în intravilanul localităţilor nu mai ai voie să dezvolţi adăposturi de animale. Dincolo de proiectele cu asociaţiile de protecţia animalelor din Anglia, care iau periodic câte 30-40-50 de câini o dată, vrem să dezvoltăm împreună cu celelalte două primării un adăpost comun, pentru că problema Galaţiului provine şi din zonele limitrofe. Şi atunci, rezolvându-le şi lor problema, ne-o rezolvăm şi nouă. Nu am avut o discuţie în sensul acesta cu primarii de la Smârdan şi Şendreni. Poate facem o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, pentru dezvoltarea unui nou adăpost, suficient de mare şi la standardele impuse de lege, astfel încât să acopere nevoile celor cinci localităţi amintite. Vreau să demarez acest proiect cât se poate de repede. Municipalitatea gălăţeană are fondurile necesare, la sfârşitul anului trecut erau disponibile aproximativ 2 milioane de lei.

- În Galaţi există investiţii care poartă numele cui le-a făcut: „parcul lui Durbacă”, „tunelul lui Stan”. Există un obiectiv pe care v-aţi propus să-l realizaţi până la sfârşitul mandatului şi de care să vă rămână legat numele?
- Poate că e măgulitor ca un obiectiv să fie legat de numele unui om. Într-adevăr, asta înseamnă că, la un moment dat, chiar ai făcut ceva pentru acea comunitate. Plec de la premisa că aş fi cel mai tânăr primar al Galaţiului. Tinereţea e trecătoare, la fel ca frumuseţea. Eu vreau să rămân drept cel mai bun primar al Galaţiului, nu doar cel mai tânăr. Aş vrea ca peste patru ani să se poată spune cu tărie: „Dom’le, copilul ăsta - aşa cum îmi spun unii - a avut stropul ăla de nebunie să creadă în el, şi a fost într-atât de îndărătnic şi de încăpăţânat să arate că poate, încât Galaţiul acesta arată altfel. N-aş vrea ca acestui oraş să i se spună peste nu ştiu câţi ani Pucheanu! Nu am gânduri din acestea de mărire, m-ar bate Dumnezeu! Lucrurile acestea cred că vor veni cu timpul. Nu am venit cu investiţii sau cu proiecte fantasmagorice - noul Galaţi, noul stadion - nu, am venit cu idei şi cu măsuri care cred că sunt direct necesare acestui oraş. Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie? Noi n-avem lucrurile de bază pe care să clădim! Şi, evident, orice clădeşti pe soluri nisipoase, mai devreme sau mai târziu, se va dărâma. Am de gând să aduc în normalitate Galaţiul. Nu-mi propun, deocamdată, nimic. Când voi crede de cuviinţă sau cetăţenii vor cere: "Avem baza, haideţi să ne apucăm şi de planurile alea măreţe". Vreau să desprăfuiesc oraşul, pentru că atât chipurile oamenilor, cât şi clădirile şi cam totul par aşa, în uşoare nuanţe de gri, iar oraşul acesta n-a fost niciodată atât de gri. Mai în glumă, mai în serios, i s-a spus oraşul roşu, haideţi să-i redăm culorile pe care le-a avut!

Citit 20398 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 16:17

42 comentarii

 • postat de Galatean
  Miercuri, 27 Iulie 2016 10:40
  5.13.133.***
  Daca faci ce a facut adica nimic si DUMITRU CU GASCA LUI,timp de 3 mandate!!!! e nasol.....Galatenii il vor regreta mult pe STAN!!!Apcate de treaba dle. si continua proiectele lui STAN la centrimetru>>>. Nu se vede NIMIC1
  0
  5
  Raportează
 • postat de julien
  Sâmbătă, 23 Iulie 2016 13:20
  82.76.9.***
  mi se pare corect sa fie inlocuiti cei ghiftuiti cu altii flamanzi.
  0
  3
  Raportează
 • postat de vali
  Luni, 11 Iulie 2016 06:23
  203.125.132.***
  Se vor promova oameni din interior in pozitiile cheie :)) adica la fel cum e si el... In loc sa se aduca din privat niste oameni cu o alta viziune... ca asta de pana acum lasa de dorit. Dar ca de obicei trebuie sa le dam credit oamenilor... ca pana la urma dansu a iesit primar.. dar eu nu am auzit pe nimeni sa il fi votat :))
  0
  6
  Raportează
 • postat de A lui X si a lui Y
  Vineri, 08 Iulie 2016 13:22
  31.131.4.***
  Au ajuns sa fie stiute ca proiectele lui Durbaca, proiectul Stan doar fiindca asa le-ati catalogat voi politicienii astia corupti care stiti doar sa puneti etichete din acestea mizerabile in loc sa faceti si sa continuati proiectele indiferent de partid, fiindca ele sunt proiectele Galatiului, nu ale lui X si ale lui Y. Ele ar fi parcul Galatiului si tunelul Galatiului, nu ale lui Durbaca si a lui Stan, dar cum voi politicienii va arogati ca fiind proiectele voastre, ca fiind ale unuia sau altuia de aceea si incercati sa manipulati si sa prostiti oamenii/votantii zicandu-le in zeflemea ca ala e parcul lui Durbaca, ala e tunelul lui Stan, ala e proiectul lui X, ala e proiectul lui Y. Hai sa mai fie si proiectele Galatiului, nu a lui X, nu a lui Y si indiferent cine le-a initiat macar sa le concretizati naibii ca iarasi ramane orasul fara nimic concret construit la fiecare schimbare de regim. Dar ce ar fi bai Puchenita sa incercati sa nu le mai catalogati ca fiind a unuia sau a altuia proiectele ci sa le catalogati ca fiind a Galatiului si sa incercati naibii sa continuati si sa finalizati toate proiectele indiferent din ce partid ar fi cel ce a inceput acel proiect, ca doar proiectele astea ar trebui sa fie facute pentru Galati, nu pentru X si nu pentru Y.
  0
  20
  Raportează
 • postat de Florin
  Vineri, 08 Iulie 2016 10:49
  109.163.234.***
  Ne-a innebunit asta ca el e cel mai tanar primar si ca el pleaca de la premiza tineretii lui si etc., etc., etc... Cred ca a primit directiva de la partid sa sublinieze ata ca sa prosteasca lumea. Nu-i asa...tinerii frumosi si liberi sunt viitorul, dar tinerii frumosi si liberi manevrati din spate de vechii politicieni, cum este el manevrat de Dan Nica, iar Ciumacenco manevrat de Dobre. Dar de...ei este tineri si frumosi. Vai Doamne ce va fi cu Galatiul asta in urmatorii 4 ani? el vorbeste de parcul lui urbaca si de tunelul lui Stan, dar copilul asta nu are nicio viziune de proiecte majore de infrastructura pentru Galati in schimb le batjocoreste, le vorbeste in zeflemea pe cele pe care le-au facut sau le-au promis ceilalti: parcul lui Durbaca sau tunelul lui Stan.

  Bai Puchenita, numai voi politicienii sunteti de vina si numai voi le numiti ca fiind proiectele lui cutare si a lui cutarica. Galatenii vor sa vada proiecte realizate pentru Galati, proiecte majore de infrastructura realizate pentru Galati si nu-i intereseaza cine le realizaza. Nu pricepi ca indiferent cine ar realiza proiectele acelea de infrastructura, de modernizare a Galatiului galatenii le asteapta din '89 incoace. De ce nu pricepeti voi politicienii ca noi vrem proiecte realizate, indiferent ca e un proiect initiat de unul si finalizat/realizat de altul. Galatenii se uita cu jind la alte orase ca ei au autostrazi, au poduri au tot felul de proiecte marete realizate, numai Puchenita ia in deradere, in bascalie ca "e parcul lui Durbaca" sau tunelul lui Stan. Nu e ma al niciunuia ce nu intelegi? Ci sunt proiectele Galatiului, minte seaca. M-am cam saturat sa se tot vorbeasca de proiectul lui X, sau proiectul lui Y cand ar trebui sa se vorbeasca de ele ca si proiectele Galatiului.
  1
  20
  Raportează
 • postat de Viziunea ingusta a lui Puchenita: boxa
  Vineri, 08 Iulie 2016 10:03
  212.117.180.***
  Baiatul asta nu e sanatos la cap. Pai mai Puchenita fara frica, mai copile asa cum iti place tie sa te lauzi, pai pana nu demult galatenii nu aveau dreptul nici macar la lucruri esentiale, elemtare iar acum tu ne spui draqului cu o seninatate macabra ca nu avem dreptul sa visam la proiecte mai mari, "fantasmagorice" cum le numesc unii scrantiti? Dar de ce bai Puchenita fara frica? De ce galatenii nu ar avea dreptul sa viseze si sa ceara alesilor proiecte "fantasmagorice"? Pentru tine, in mintea ta de copil probabil ca Galatiul nici si galatenii nici nu ar avea dreptul sa ceara mai mult, nu ar avea dreptul sa ceara alesilor pod/tunel sau vreun aeroport sa le construiti in Galati, nu sa ne ziceti vorba aceea expirata a voastra ca "lasati dragi galateni ca se face la altii, lasati ca se face la braileni (pod), la craioveni, la timisoreni, etc.". De asta nu am avut niciodata nimic facut in Galati pentru ca nu ati stiut voi astia alesi pe functiile respective sa luptati pentru realizarea acelor proiecte. Esti varza bai Puchenita si nu de Bruxelles, ci o varza "expirata" fiindca nu ai nicio viziune pentru Galati si pentru dezvoltarea orasului cu proiecte de infrastructura majore, nu nimicuri din acestea de episod 2 al cotetelor "garaje" pe care acum le-ai redenumit boxe. Rahaturile astea de boxe vor deveni in scurt timp la fel ca "garajele" niste maghernite extinse fraudulos peste tot pe care sa se pise toti boschetarii si betivii care vand rachiu, tuica si alte nimicuri in ele.

  Esti zero barat Puchenita.
  0
  20
  Raportează
 • postat de adi de la galati
  Joi, 07 Iulie 2016 11:02
  79.116.99.***
  Stopati plecarile in strainatate ale tinerilor de 18 ani care termina liceul si pleaca de langa parinti...Urgent creati locuri de munca ,prima prioritate a orasului Galati ,aduceti investitori seriosi care sa garanteze siguranta zilei de maine,vrem modelul de la SIBIU... la ei de ce se poate si la noi nu!!!!!!!!!!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Keith
  Miercuri, 06 Iulie 2016 22:04
  12.172.140.***
  M-am saturat sa citesc cum toata lumea identifica probleme in stanga si dreapta, dar nimeni nu vine cu vreo solutie la problemele pe care le identifica.
  E simplu sa stai pe margine si sa critici decat sa-ti sufleci manicile de la camasa si sa faci ceva care iti va schimba viata inspre mai bine.
  Totul costa bani asa ca daca lumea vrea ca Primaria sa faca mai multe, ar trebui sa plateasca mai multe taxe sau sa devina voluntari.
  Mizeria din oras a fost creata de locuitorii orasului si nu de altcineva. Cine trebuie sa plateasca pentru curatenia mizeriei sunt locuitorii orasului. Sunt sigur ca oamenii cu bun simt se vor oftica la faza asta, dar asta e sa traiesti intr-o comunitate: profiti de lucruri bune si platesti pentru altele.
  Poate numai atunci oamenii cu bun simt vor lua atitudine si ii vor corecta pe cei nesimtiti. Politia nu poate fi oriunde, asa ca cetateanul de rand trebuie sa mai traga de mana cate un marlan si sa-i zica sa-si ia cutia de suc sau bere de pe trotoar sau iarba si sa o arunce in cosul de gunoi.
  Traind intr-o societate civilizata trebuie sa avem simtul responsabilitatii personale mai ales cand ce alegem noi afecteaza si pe altii in jurul nostrum.
  Nu va exista niciodata un primar perfect care ii va satisfice pe toti cetatenii, dar trebuie sa satisfaca prin actiunile lui/ei pe majoritatea dintre ei.
  Munca de a fi un cetatean civilizat nu se opreste cand intri intr-o companie, ci continua 24 de ore 7 zile pe saptamana.
  A fi un cetatean onest, civilizat si onorabil are trebui sa fie noul normal, nu un marlan care mananca seminte, scuipa in spatii publice si injura in gura mare sa-l auda tot cartierul.
  Toate astea fac parte din cei 6 ani de acasa unde educatia (sau needucatia) parintilor conteaza asa de mult.
  0
  4
  Raportează
 • postat de kosty
  Marți, 05 Iulie 2016 12:35
  82.208.137.***
  parca primarul asta va face mare branza un kg de cas :)) vad ca incepe sa o atarne cu locuintele sociale care tebuiesc date oamenilor cu probleme sociale.... nu sunt in stare sa ajunga la un conses cu proprietarul terenului .... astia de la psd sunt la baie ....
  0
  5
  Raportează
 • postat de batranul Radu
  Marți, 05 Iulie 2016 00:15
  5.13.145.***
  Domnule Primar in primul rand astept de la dvs o adresa unde sa facem sesizarile
  Apoi pe faleza indefioara daca vrei sa zezi Dunarea nu vazi decat un perete de vegetatie aiurea
  Prin oras numai si numai gunoaie se vede de unde ati plecat si faptul ca vicele nu va asculta si el ca un gospodar al urbei nu face nimic
  peste tot copacii au coroanele cazute de nu poti merge nici macar pe trotuar decat pe branci si sa ai grija sa nu iti fie scosi ochii de vegetatie pe care de ani buni de zile Ecosal trebuia sa le toaletizeza aceste coroane de copaci. A am uitat de multe ori nici nu poti vedea semnele de circulatie de vegetatia densa ce le acopera. Pe trotuare de asemenea nu poti merge fara sa te zgarii de gardurile vii
  Nu mai spun de caini si pisicile care au invadat orasul
  Sariti domnule primar si ne mai scoateti si pe noi din boscheti si scapatine de animalele ce ne ataca
  2
  7
  Raportează
 • postat de PSD
  Luni, 04 Iulie 2016 21:22
  86.122.212.***
  N-aveti decat sa faceti referendum, noi vom veni sa-l votam din nou, asa ca : perdantii ciocu' mic, acum noi suntem la putere.
  45
  10
  Raportează
 • postat de Relu de la Afumati
  Luni, 04 Iulie 2016 19:11
  109.99.197.***
  Bai da' nu va mai plangeti atat ca Pucheanu a fost votat de nustiu cati.
  Cine v-a oprit sa iesiti la vot in primul tur?
  V-a tinut cineva acasa la primul tur si v-a zis ca va da drumul in turul 2?
  Nu frate, ati avut tot dreptul si toata libertatea, basca si vremea a tinut cu candidatii, da ati preferat sa iesiti la gratar in loc sa votati.
  Primarul oricum se alege in mai multe tururi. Turul 1 in 2016, turul 2 in 2020, turul 3 in 2024 si tot asa.
  26
  10
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 04 Iulie 2016 18:41
  5.13.183.***
  @ Iancu de Hunedoara cred ca Musca esti tu! Cine a zis referendum dupa 1 an? Nu ma intereseaza ce va fi, daca intr-un an nu face nimic asta pica! ADIO! De ce sa-mi pierd 4 ani din viata? Sa stai cu intr-un loc caldut platit de ei sa semnezi hartii cum isi dau unii altora contracte? Stii ca un angajat de-al primariei are intre 2000 si 4000 de lei NET? Facand CE? Semnand si abroband hartii! Stiai ca la privat unii fac cate 4-5 meserii NU UNA si iau de 4-5 ori mai putin? Iar daca apar greseli sau iti ceri drepturile esti cencediat? Stai jos! Ai nota 2!
  5
  9
  Raportează
 • postat de In orasul trist....
  Luni, 04 Iulie 2016 17:14
  79.114.197.***
  Vreti sa va spun eu pe scurt care e treaba cu pucheanu!?
  Marioneta in mana lui durbi si nica!
  Sa nu va mirati daca in curand o sa avem iar cascarabete, garajele or sa infloreasca, chioscurile or sa se inmulteasca ca ciupercile dupa ploaie, bineinteles proportional or sa scada spatiile verzi si trotuarele! Cine stie....poate mai punem de vreo benzinarie ceva si prin centru sau pe faleza!
  Si toate astea or sa sune din gura lor pompos, ,,investitii si locuri de munca", ca in orasul asta parca am avea facultatea de vanzatori, si toti muncesc in vanzari, indiferent ca vorbim de kaufland, carrefour, lidl, choscuri sau diferite marketuri!
  De o fabrica serioasa nu vorbeste nimeni!
  Nu mai locuiesc in Galati (din fericire) dar tot imi vine sa plang cand vad ce dezastru este! Locuiesc in Brasov, si chiar daca si aici s=au desfiintat multe din fabricile mari (fartec, tractorul, rulmentul) s-au si creeat alte locuri de munca prin aducerea altor investitori: , Aerotec, Draxlmaier, Benchmark, Preh, Autoliv, Stabilus, Losan, Quinn....etc, firme cu zeci de ani de activitate si cu traditie in domeniile respective, cu domenii in automobile, electronica, aeronautica si care au impreuna peste 10 mii de angajati..printre care si eu! (puteti verifica pe net daca par exagerat). Firme care te platesc normal, cu salariul trecut corect in cartea de munca (nu ca la Galati cu minim pe economie), cu zile de concediu, cu preme, cu program de 8 ore, cu suplimentare (cand este cazul) platite dublu, cu transport asigurat gratuit.etc Adica asa cum trebuie sa fie intro tara normala, asa cum la Galati nu am gasit!
  P.S. Nu as fi vrut sa parasesc Galatiul, dar viitorul e mai important pentru mine si copii mei, si cum Galatiul nu are viitor.........
  5
  20
  Raportează
 • postat de Mai conteaza?
  Luni, 04 Iulie 2016 16:16
  109.166.136.***
  Daca o mana de oameni au ales, nu inseamna ca tot Galatiul e vinovat ca a iesit primar Pucheanu. Nu mai invinovatiti galatenii ca au ce au ales.Daca era si turul doi,iesea cineva votat de majoritatea cetatenilor nu doar de cativa prieteni......
  23
  74
  Raportează
 • postat de Geanina
  Luni, 04 Iulie 2016 16:10
  109.163.234.***
  Ionescu Ana

  Cred ca sunt slabe sanse sa vada galatenii ca vreun partid politic (oricum s-ar numi el) sa continue ce au inceput altii. Ei, politicienii stiu doar sa se acuze unii pe altii doar de vazul lumii, ei stiu doar sa spuna ca ceilalti nu au facut bun, nimic bun, sau ceilalti nu au facut absolut nimic nimic si lasa de izbeliste orice proiect inceput si fac doar ce stiu ei ca stiu ei mai bine cum se face, iar in final ca de fiecare data galateanul, romanul, omul nu se alege cu nimic de pe urma politicii romanesti oamenii ramanand, continuind sa traiasca de pe o zi pe alta tot intr-un oras subdezvoltat, nemodernizat.

  Si ne mai intrebam de ce oamenii incep sa huleasca din ce in ce mai mult politicienii, fiindca dupa ce politicienii s-au vazut cu toate oalele in traista nu mai fac nimic din ce au promis oamenilor in acele campanii electorale.

  Nu-i asa domnule Pucheanu ca ceilalti nu au facut nimic? Stiti dumneavoastra mai bine cum se face nu-i asa? Ca doar la cei 35 de ani ai dumneavoastra aveti o "vasta" experienta si sunteti mai "competent" decat ei. Dar chiar va rog sa duceti aceeasi politica de a nu continua niciun proiect al vechilor administratii ca poate in felul acesta, cu timpul vom vedea si noi cum veti pierde increderea oamenilor...si veti pierde voturile oamenilor.
  1
  34
  Raportează
 • postat de Rosia, portocala si lamaia
  Luni, 04 Iulie 2016 15:56
  162.247.72.***
  Sunt unii postaci care propovaduiesc aceeasi placa strica cu "partidul rosu" nociv pentru tara, nociv pentru Galati. Mai sa fie. Serios?

  Mai postacilor dar de partidul portocaliu, ala care s-a ascuns acum sub partidul galben ca sa nu-i mai recunoasca lumea si pentru ca lumea sa uite ca ei au taiat salarii si pensii si chiar le-au inchis spitalele oamenilor, oamenii incercand sa ajunga la spitale din alte zone la distante mult prea mari. De partidul portocaliu care taia salarii, pensii si inchidea spitalele si care acum se da drept "reformat" in partidul galben? De aia nu ziceti nimic? Pentru ca ce poate fi mai odios si mai criminal decat sa omori oameni luandu-le veniturile si luandu-le spitalele. Nu "portocalii" erau cei ce au facut sa plece medicii din tara? Nu "portocalii" sunt cei ce hulesc de dimineata pana seara sistemul de invatamant? Probabil din cauza ca ei se cred mult prea scoliti in ale "cocolariei"... "Scoala vietii cica.

  Partidul portocaliu...partidul mafiotilor, interlopilor, "negrilor", puturosilor, bogatilor. De asta nu ziceti nimic mai "postat de Base e de vina!"

  Sau ati uitat ca tocmai maretul DNA ne-a relatat toate mizeriile din regimul basescu, nu DNA-ul ne spunea de comisioanele de milioane de euro pe care le incasau din afacerile pe care le faceau cu banii statului. Cati kilometri de autostrada avem stimabililor? Alde Stelu, Udrea, Cocosel ce mai fac aaa? Se lafaie in bani, in banii pe care instantele le-a dat cu suspendare si le-a mai lasat si marea parte a sumelor despre care ne-a spus ca au fost obtinute ilegal. Pai daca tot spui tu DNA ca sunt bani murdari, bani obtinuti fraudulos/ilegal pai de ce naiba nu confisti tu toate sumele alea obtnute ilegal? Le mai lasi si de samanta, nu-i asa? Probabil ca sa-si mai construiasca Videanu inca "un viloi din economiile familiei" asa cum tocmai el afirma gretos.


  Mai scutiti-ne postacilor cu cei rosii, cei portocalii, cei galbeni sau rozii ai politicii romanesti ca toti sunt mana in mana pe banii nostri, ai "prostimii" ca banuiesc ca asa ii considera pe romani acesti mafioti PDL-isti, PNL-isti si PSD-isti cu tupeul lor de jaf la drumul mare.
  28
  75
  Raportează
 • postat de Un oras praf....
  Luni, 04 Iulie 2016 15:52
  109.166.130.***
  Am trecut astazi pe str.Traian pe trosonul cuprins intre ste.Brailei si str.Tecuci..concluzia? Nimeni nu lucru..totul este oprit..cf domnul primar...opreste si proiectele incepute de Stan? Ce asteptari sa nai avem atata timp cat el nu termina ceva inceput de altii...
  1
  26
  Raportează
 • postat de Referendumul sictirit
  Luni, 04 Iulie 2016 15:20
  149.202.47.***
  Iancu de Hunedoara stai linistit ca nu face nimeni referendum. Ce...cumva aveti impresia ca se poate face referendum oricand si oricum? Trebuie sa strangi si semnaturi legal, dar pe deasupra mai trebuie sa ai si un motiv, o argumentare bazata pe fapte, pe logica altfel nu are nicio valoare un referendum, nici nu va fi validat. Ca daca nu ai niciun argument, nicio baza solida a uni referendum, scopul si motivul pentru care il faci atunci referendumul pica din stard si nu cred ca ar avea cum sa fie validat.

  Pai ganditi-va ca daca ar fi asa cum spuneti voi si sar putea face referendum oricand vrem si doar strangand niste semnaturi, fara sa ai niciun motiv solid de a intreprinde acel referendum, pai referendumul pica din start ca si validitate. Si haideteti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa zicem ca e asa cum ziceti voi, ca putem organiza un referendum oricand si oricum, doar adunand niste semnaturi...atunci toti nemultumitii ar putea foarte bine ca fix dupa o secunda de la orice alegeri locale/parlamentare/europarlametare, dupa ce au vazut ca au pierdut alegerile, nemultumitii s-ar strange si ar aduna semnaturile necesare, dar fara un motiv, fara un argument logic, LEGAL, referendumul nu are nicio valabilitate doar pentru ca ai strans tu niste semnaturi.

  Aduceti-va aminte de referendumul de demitere a lui basescu. Desi s-a spus ca se stransesera semnaturile pentru ca acel referendum trebuia sa aiba un motiv pentru a fi sustinut, pentru a avea loc si nu mai tineti minte ca se aduceau fel si fel de argumente ca a incalcat Constitutia, ba ca a iesit din tiparele nu stiu care, ba ca una, ba ca alta...si ce credeti ca dupa un an de mandat Puchenita, daca vor fi niste nemultumiti ca nu li s-a asfaltat trotuarul vor putea sustine/argumenta acel referendum pentru atata lucru? Trebuie sa ai motive clare, solide pentru a putea sustine un referendum, nu cu una, cu doua, cu un mizilic sau altul. Asta trebuie sa faca niste fapte grave ca sa ceri la referendum sa fie demis, ca doar nu o sa poti pornesti, sa initiezi un referendum doar pe motiv ca nu ti-a asfaltat trotuarul. Si plus ca iti trebuie bani (multi, destui) pentru a organiza un referendum.

  Si eu vreau referendum de excludere din politica a tuturor celor ce nu au facut nimic si mai ales nimic bun pentru oras si pentru cetateni in toate posturile in care au activat in administratia locala. Referendumul fiind inclusiv pentru excluderea (nu demiterea), ci EXCLUDEREA din politica a lui Ciumacenco trantorul care cot la cot cu Dumitru Niciolae nu au facut nimic si nimic bun pentru Galati si pentru galateni in toata activitatea lor politica.

  Ce... credeti ca se poate initia un referendum doar asa usor cu strangerea de semnaturi si doar pe motiv ca ciorba e rece? Trebuie sa ai un motiv serios care sa stea in picioare in instanta, care sa poata fi sustinut cu argumente in instanta de ce anume vrei sa intreprinzi tu un referendum, nu sa pice la primul suflat ca in povestea cu lupul si purcelusii ce si-au construit casele din chirpici si din bete de chibrit, iar cand a venit lupul le-a daramat casele doar sufland. Si cel mai bun exemplu este referendumul de demitere a lui basescu, unde cei ce au intiat referendumul au argumentat ca vor sa initieze un referendum pe motiv ca basescu a incalcat Constitutia. Asa ca nu putem intreprinde un referendum oricand vrem noi si oricum vrem noi...trebuie sa ai argumente clare de incalcare a legii, sau eu mai stiu ce alte argumente. Dar nu ca nu ti-a dat Pucheanu tie bomboane sau ca nu v-a dat concerte si apa calda si caldura moca.

  Ca daca am putea face referendum oricand si mai ales oricum pai s-ar initia cate referendum in fiecare zi.

  Dar curand se va vedea si "competenta" lui Puchenita, care din punctul meu de vedere nu va realiza nimic in functia de primar.
  7
  32
  Raportează
 • postat de Ioan
  Luni, 04 Iulie 2016 14:30
  5.13.227.***
  Suntem consternati ca ce ati promis se reduce acum la desprafuirea orasului, dezapezire si caldura la iarna pentru pomanagii. Este un program tipic P.S.D, ,, Durbaca,, ,, Dumitru,, care au distrus acest oras. Unde sunt promisiunile: oras european modern, proiecte si finantari europene, banii contribuabililor chivernisiti, locuri de munca, posibilitati de recreere si agrement, locuri de parcare, transport civilizat..... Vom avea in continuare: caini vagabonzi, consignatii, carciumi si pompe funerare pe trotuare si spatii verzi, garaje cu muraturi, fatade de blocuri pestrite, Brates unde sa faci baie precum porcii in namol si de ce nu din nou cascarabete, strazi si trotuare facute pe ici pe colo, str. Siderurgistilor precum cele din cartierul Filesti, Muzeu de Arta Contemporana la parter de bloc.........
  3
  22
  Raportează
 • postat de Antivikingi
  Luni, 04 Iulie 2016 13:34
  5.13.157.***
  Galatenii nu au voie sa se planga. Fie l-au votat pe Pucheanu, fie nu au iesit la vot. Acum sa taca si sa primeasca tot ce le introduce in gura Nica si ai lui.
  Deja prin oras e mult mai murdar, vad ca au aparut si cainii pe la toate colturile. Si e doar inceputul. Aveti orasul pe care il meritati. Era rau Stan? Pentru prima data ne miscam si noi intr-o directie. Acum veti avea luminite de Craciun. Ma bucur pentru voi.
  3
  26
  Raportează
 • postat de Iancu din Hunedoara
  Luni, 04 Iulie 2016 13:14
  91.208.234.***
  @ cei care tot bazaie ca mustele despre demiterea dupa 1 an a primarului.
  Cand iesiti cu miloaga sa strangeti semnaturi pentru demitere sa puneti si o cutie a milei in care sa strangeti bani pentru referendumul de demitere si pentru alegeri anticipate.
  Vreti alegeri in fiecare an, foarte bine! DIN BANII VOSTRI nu din bani publici!
  43
  12
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Luni, 04 Iulie 2016 12:49
  5.13.160.***
  Iotiti ca tocmai s-a ales si el cu un renume: Primarul Nimic! Ati umplut o pagina de interviu cu niste declaratii din care intelegem ca obiectivul lui e sa nu faca nimic. Iar cat despre oamenii din esalonul doi sau trei se referea inclusiv la persoana lui sau a lui Picu Polonicu, experti in administrarea gunoaielor sau a ciolanului cu fasole! Halal de cei care v-au votat in fruntea orasului ca a lor va fi Imparatia Cerurilor!
  1
  24
  Raportează
 • postat de Anakin
  Luni, 04 Iulie 2016 12:20
  194.105.20.***
  Copilul asta s-a trezit primar si acum o da de gard.
  Mediocru este un cuvant mare ca sa definesc primul interviu, e lipsit de energie si fad.
  Eu, ca si multi altii..nu am nicio asteptare!
  Noapte buna, Galati!
  4
  27
  Raportează
 • postat de claudiu
  Luni, 04 Iulie 2016 12:11
  5.13.171.***
  daca a venit iar PSD ul la conducerea orasului nu pot face decat un singur lucru ....vorba unui confrate care a emigrat in Canada si care a zis:
  daca vrei sa traiesti bn in Rom trebuie sa inveti sa furi.
  voi urma acest indemn fara dor si poate.
  cam asa stau lucrurile.....
  4
  15
  Raportează
 • postat de Anda
  Luni, 04 Iulie 2016 11:47
  92.80.140.***
  Dezamagitor. Nu facem nimic extra, ca nu avem inca baza, dar nici cu baza nu stam prea bine, sa vedem ce-o sa fie, o sa dam sansa unor mediocri sa se afirme.
  Cum poate un om de 30-40 de ani sa fie atat de adormit?
  3
  30
  Raportează
 • postat de Mircea Cazacu
  Luni, 04 Iulie 2016 11:32
  194.105.20.***
  D-le Primar, eu vreau sa vad santiere in lucru in orasul asta.. santiere, multe santiere, semn ca se construieste ceva in orasul asta.. proiecte marete.. nu asfaltari de trotuare.. m-as fi asteptat sa vad ca va propuneti sa faceti strada Siderurgistilor de la Spitalul de Copii pana la Pationoar sa arate ca strada Otelarilor.. Faceti doar atat in mandatul dvs si promit ca va votez din nou..
  5
  20
  Raportează
 • postat de Daniel
  Luni, 04 Iulie 2016 11:29
  5.13.170.***
  Omu e in alta lume,lumea lor ,a bogatilor..nu stiu cine l-a votat pe fomistul asta !Are sa treaca inca 4(patru)ani de prisos pentru comuna Galati ! Imi pare rau da' asta-i scenariul pe care il prevad eu ! Sper sa ma-nsel....asteptam sa treaca timpul.........in zadar !
  3
  24
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 04 Iulie 2016 10:46
  5.13.183.***
  Odata ce a fost din greseala ales primar cu 9,7% datorita manevrelor PSD unele chiar illegale la numararea voturilor, asta nu se poate demonstra cum sa demonstrat trecerea voturilor de la un presedinte la altul acum ceva timp! Consilierii din ce esantion sau clasa au votat taxa de erarisaj pentru sediile de asociatii de locatari??? Inloc de 0,02 Ron am platit apr 2,5 Ron adica admins. si-a bagat in buzunarel un salariu aproape! Acum sa vedem ce va face efectiv... FAPTE NU VORBE! Si-s banii contribuabililor... ai 1 an dupa care PA!
  2
  13
  Raportează
 • postat de Satul de voi
  Luni, 04 Iulie 2016 10:42
  91.109.30.***
  Ce bine va sta domnule primar la biroul si scaunul cumparate din banii personali de catre Stan.
  8
  17
  Raportează
 • postat de Ionescu Anca
  Luni, 04 Iulie 2016 10:25
  193.231.148.***
  Domnule Primar incercati sa mai si terminati ce au inceput cei dinaintea dvs. Ati fost sef cu cainii.....nu ati facut mai nimic. Personal am fost la dvs. si nu s-a intamplat mai nimic. Spun asta pentru ca in urma demersului meu s-au luat cainii din fata blocului care atacau oamenii (Tiglina II) dar "iubitorii de animale " din bloc au facut presiuni sa fie eliberati. Au fost "infiati" si dupa 2 saptamani le-au dat drumul din casa. Nu ati urmarit mai departe ce se intampla concret cu cainii infiati. Nu se respecta legea conform careia cei care infiaza un caine sa fie tras la raspundere daca ii da drumul pe strazi. Garajele.... alta problema spinoasa. Ar trebui domnul Primar sa continue eliminarea lor. Inca se fac gratare la garaj, se cresc pasari, sunt niste magazii, pentru ca masinile stau parcate afara sau si mai rau proprietarii de garaje nu mai au masini. Inainte de alegeri in tiglina II la 2-3 saptamani se tundea iarba. Acum va rog sa veniti sa vizitati tiglina II sa vedeti ce balarii sunt!!! Ma face sa cred ca atunci o faceati cu un interes????!!! Vrem atat de putin ....curatenie, sa nu mai fim atacati de caini, crearea unui loc de agrement, apa canal sa nu mai fie stat in stat....sa monteze pe propria cheltuiala acele apometre individuale pentru ca tot interesul lor este de a recupera banii pentru apa rece.
  3
  26
  Raportează
 • postat de Adi
  Luni, 04 Iulie 2016 10:00
  91.120.48.***
  Domnule Ionut "D'Artagnan", sa nu cumva sa uitati ca ati fost votat de 9% din populatia cu drept de vot a Galatiului. Sa nu cumva sa facem un referendum sa va demitem. Cu Stima, Adrian
  200
  364
  Raportează
 • postat de Base e de vina!
  Luni, 04 Iulie 2016 09:21
  79.114.194.***
  Partidul rosu a dat sanse doar mafiotilor, interlopilor, ,,negrilor”, puturosilor, bogatilor! Asa ca ma indoiesc sa inceapa acum, avand in vedere ca acelasi partid doreste pastrarea saraciei in Moldova in special, asa cum face de la revolutie!
  Altfel explicati-mi si mie de ce Galatiul este lasat de izbeliste, de ce regiunea Moldova nu are nici un proiect de infrastructura! Tot Basescu e de vina?
  Galatiul a pierdut in cativa ani 50 mii de locuitori, iar plecarea tinerilor este invers proportionala cu venirea investitorilor care sa produca locuri de munca! Atat timp cat investitiile lipsesc cu desavarsire, iar nici in viitor nu se anunta nimic, nu o sa dureze mult pana cand orasul Galati o sa devina comuna parasita!
  205
  371
  Raportează
 • postat de florin
  Luni, 04 Iulie 2016 09:13
  86.127.209.***
  De Plaja Dunarea domnul primar nu pomeneste nimic.
  Este jenant ca in Galati sa nu ai o plaja curata si dusuri (la un pret mediu pentru clasa muncitoare).
  Sa nu mai visam proiecte futuriste intr-un oras sarac unde oamenii castiga putin.
  6
  39
  Raportează
 • postat de Laur
  Luni, 04 Iulie 2016 09:00
  46.97.34.***
  ...atunci cand nu iti propui sa faci nimic, sigur vei reusi sa-ti indeplinesti promisiunile.
  ...atunci cand lasi pe cei din esaloanele doi si trei sa se "afirme", sigur nu-ti rupi gatul si nu gresesti : lumea te mai alege o data.
  lasa-ma sa te las! asta pare a fi deviza noului primar.
  pana la noi ordine din partea sustinatorilor.
  3
  44
  Raportează
 • postat de avid
  Luni, 04 Iulie 2016 08:59
  86.34.187.***
  ce inseamna pt d-nul Primar, oameni din esalonul 2?
  1
  23
  Raportează
 • postat de CETATEAN
  Luni, 04 Iulie 2016 08:25
  193.230.156.***
  NICI EU NU AM INTELES ANUME UN PROIECT PE CARE L-AR AVEA.nimic concret ca s-ar apuca de ceva doar de DEprafuirea orasului , altceva nimic. asteptam sa vedem acum oicum strazile sunt infecte, cainii, mai ieri, erau sa ma atace CHIAR IN FATA PRIMARIEI.EMBLEMA PSD,MINCIUNA CARE SPER SA NU O POARTE SI ACEST PERSONAJ. DEOCAMDATA VORBE, ASTEPTAM....
  2
  32
  Raportează
 • postat de John
  Luni, 04 Iulie 2016 08:17
  5.13.230.***
  Vai de noi. ..nimic din ceea ce am citit nu e de bine...O să pună borduri și cam atât. ..de caini nu vom scăpa, în primărie vor fi aduși din nou incompetenții, practic suntem condamnați încă 4ani la regres...felicitări celor care au ales..!
  3
  39
  Raportează
 • postat de George Dragomir
  Luni, 04 Iulie 2016 06:53
  194.105.20.***
  Daca nu v-a convenit Stan poftiti 4 ani de stagnare cu d-l Pucheanu si al sau program de inflorire a orasului prin asfaltarea trotuarelor..
  Eu am inteles ca d-l Pucheanu nu isi propune nimic, n-a promis nimic deci nu va asteptati decat la nimic..
  Meritam ce votam..
  4
  47
  Raportează
 • postat de Ha
  Luni, 04 Iulie 2016 06:01
  108.245.201.***
  Hilar omul,,,,
  4
  35
  Raportează
 • postat de vlaico
  Luni, 04 Iulie 2016 01:37
  81.12.139.***
  Super tare, nu îmi propun nimic, nu fac nimic. La final trag linie, un Galați desprăfuit.
  Sper să fie doar modestie.:)
  2
  34
  Raportează
 • postat de Satul de administratie inapta..
  Luni, 04 Iulie 2016 00:45
  79.116.126.***
  Hai mai intai sa nu mai folosim pleonasme, respectiv" MARE MAJORITATE"...apoi sa vedem ceva concret in orasul asta..pai vad ca de caini scapam in vreo 20-30 de ani...de garanje nu scapam niciodata...pai ce va face concret? Eu din acest interviu am inteles ca nu are niciun proiect concret si ca asteapta...ce asteapta?? Nu vreau sa fiu pesimist...dar mai vrb peste 4 ani...abia aștept sa vad "marile realizari"...sa nu zica el ca va face o strada...inca un parc..un bloc...orice...el face NIMIC...
  7
  74
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.