Elev băut la volan

Elev băut la volan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alcoolul la volan a fost ingredientul care l-a plasat pe tânărul gălăţean Gabriel G. în postura de erou al unui dosar penal. Lucrarea a şi fost înaintată zilele acestea către instanţa de judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Conform datelor cuprinse în documentul amintit, Gabriel G. pătimeşte acum pentru isprăvile din noaptea de 24 spre 25 iunie a.c. Atunci, între orele 18,00-20,00, ar fi băut un litru de bere pe undeva pe Faleza Dunării după care a plecat spre casă.

Pe la ora 3 dimineaţa însă, a luat Dacia bunicului şi, împreună cu Mihail L., a plecat spre Micro 20 pentru a vizita un prieten comun. La un moment dat, G.G. a vrut, normal, să se întoarcă acasă. A şi făcut-o, dar tot cu Dacia.

A luat-o pe strada Brânduşei, iar la intersecţia cu strada Lebedei, când a dat să facă un viraj la stânga, cum spuneam, ghinion! A pierdut controlul maşinii acroşând un stâlp de pe marginea drumului, un stâlp de protecţie mai exact pe care l-a şi înclinat destul de bine sau de rău. Dacia a rămas agăţată (suspendată) de acel stâlp.

Şi, ca tacâmul să fie complet, la locul faptei au apărut şi poliţişti de la Secţia 2, care, cu nas fin în miez de noapte, au simţit că cel de la volan băuse. Emana, cum spun aceştia, halenă alcoolică.

Colac peste pupăză, la faţa locului au mai apărut şi cei de la Poliţia Rutieră. Un test făcut pe loc a evidenţiat o realitate: cel de la volan avea 0,91 miligrame pe litru de alcool în aerul expirat.

Mai apoi, la spital, la ora 4,25, acelaşi împricinat avea 1,45 grame la mie de alcool în sânge. Cam mult faţă de limita de 0,80 grame la mie peste care, dacă se trece, cazul cade în penal!

De aceea, la 24 de ani, G.G., elev la o postliceală gălăţeană, este acuzat de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice  în stare de ebrietate.

Citit 1143 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.