Nouă viitori judecători la Galaţi

Nouă viitori judecători la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a publicat rezultatele finale obţinute de candidaţi la concursul de admitere, organizat în perioada 25 iunie - 25 septembrie 2009.

Anul acesta, INM a scos la concurs 200 de locuri de auditori. Pe lângă acestea, concursul avea în vedere şi ocuparea unui post vacant de consilier juridic personal de specialitate juridică, asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul INM. De asemenea, din cele 200 de locuri de auditori, 100 au fost alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 100 pentru ocuparea funcţiei de procuror.

Concursul de admitere a debutat pe 27 august, cu o probă scrisă la materiile drept civil, drept penal, drept procesual civil şi drept procesual penal, în urma căreia doar 240 de candidaţi au fost declaraţi admişi din cei 2.870 înscrişi iniţial.

De asemenea, în data de 10 septembrie, candidaţii declaraţi admişi au susţinut un test de verificare a raţionamentului logic, prin rezolvarea unui test grilă care cuprinde 100 de întrebări la care se punctează răspunsurile şi 20 de întrebări supuse pretestării în condiţii de concurs, ale căror răspunsuri nu se punctează. La această probă toţi cei 240 de candidaţi au fost declaraţi admişi.

Lista finală a candidaţilor admişi, după ultimul interviu, are 200 de nume, dintre care 10 sunt gălăţeni (nouă candidaţi au optat pentru funcţia de judecător şi doar unul pentru cea de procuror).

Cea mai mare medie obţinută anul acesta la concursul de admitere a fost de 8,76, iar cea mai mare obţinută de un gălăţean este de 7,74.

Posturile scoase la concurs anul acesta s-au ocupat, dar asta doar pentru că s-au modificat condiţiile. Dacă nu s-ar fi schimbat regulamentul de admitere (anul trecut era nevoie de nota 8 pentru a fi declarat admis), doar 30 de candidaţi ar fi fost declaraţi admişi.

Explicaţie foto: Asta îi aşteaptă pe viitorii judecători

Citit 1079 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.