Achiziţiile fictive sunt încă la modă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Baza iniţierii unor verificări făcute de comisarii Gărzii Financiare la  Termo Luca SRL Galaţi, societate ce are ca ramură prioritară de activitate comerţul cu ridicata al materialelor de construcţii, a constituit-o concluzia finală a controlului făcut de o echipă de comisari de la Garda Financiară - Secţia Brăila la SC Borgward Construct SRL din aceeaşi localitate.

Mai exact, în evidenţele acestei ultime firme au fost identificate urmele mai multor tranzacţii comerciale cu materiale de construcţii şi nu numai, mărfuri livrate de cei de la Termo Luca SRL Galaţi.

După extinderea verificărilor specifice de către comisarii Gărzii Financiare - Secţia Galaţi s-a aflat în primul rând că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, acesta fiind un prim indiciu cu privire la (in)corectitudinea administratorilor şi (i)legalitatea tranzacţiilor făcute.

După verificări încrucişate s-a tras concluzia că reprezentanţii legali ai societăţii au achiziţionat mărfuri în sumă totală de 1.001.725 lei şi au făcut livrări de 990.996 lei. Achiziţii fictive, obligaţii eludate.

Verificările au cuprins activitatea mai multor firme (SRL-uri) din ţară cum ar fi Tehnomet Slatina, Tranzacţii Transilvane - Lupaşu de Jos, judeţul Bihor, Concept SRL Sibiu, Hiparion Distribution Bucureşti, Convertflex Braşov.

E interesant de reţinut în acelaşi timp că, în urma verificărilor făcute, componenţii echipelor de control au constatat că toate achiziţiile declarate de cei de la Termo Luca SRL sunt fictive.

În privinţa livrărilor s-a aflat că administratorii firmei au lucrat cu sârmă, ţeavă, criblură, diferite materiale, materiale în valoare totală de 3.600.722 lei pe care, în perioada decembrie 2008 - martie 2009, le-au vândut celor de la Borgward Brăila, motiv pentru care au fost întocmite 59 de facturi.

În această situaţie, comisarii Gărzii Financiare - Secţia Galaţi au procedat la calcularea obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat de către cei de la Termo Luca SRL. Suma totală e de 1.059.036 lei din care impozit pe profit suplimentar de plată - 484.131 lei şi taxă pe valoarea adăugată de plată - 574.905 lei.

În fine, constatările echipei de comisari ai Gărzii Financiare au fost transmise unităţii de parchet competente în vederea cercetării şi stabilirii persoanelor vinovate de sustragerea de la plata obligaţiilor estimate către bugetul consolidat al statului.

Citit 588 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.