Feciorul criminal a fost trimis în judecată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muşat Toader, în vârstă de 49 de ani, din Măstăcani, a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi din data 7 octombrie a.c., fiind acuzat de omor calificat. În fapt, M.T. şi-a ucis mama în ziua de 20 iulie 2009.

Aşa cum reiese din cuprinsul rechizitoriului, M.T. locuia împreună cu mama sa, Muşat Ioana, în bucătăria casei din satul Chiraftei, comuna Măstăcani, judeţul nostru.

El n-avea nicio ocupaţie permanentă, dar bea frecvent şi, pe fondul acesta, dar şi al lipsei banilor, zilnic, discuţiile cu mama sa degenerau în violenţe.

Şi în cursul anului 2008, în preajma Crăciunului, un conflict dintre cei doi s-a soldat cu o lovitură de ciocan aplicată de fiu în capul mamei. Din cauza condiţiilor în care locuiau, a comportamentului violent al lui M.T., cei doi nu mai erau vizitaţi de nimeni în afara celor două surori ale acestuia, dar şi acestea veneau foarte rar.

Ziua fatidică

A venit ziua fatidică de 20 iulie a.c., atunci când, în jurul orei 12,00, M.T. a plecat către „Barul lui Chetroi” din comună. Aici  a cumpărat pe datorie ceva de-ale gurii, dar şi doi litri de vin.

A venit acasă şi, cei doi, mamă şi fiu, au mâncat şi au băut împreună. Către seară, însă, mama a avut gândul rău de a-i reproşa feciorului că trăieşte numai din pensia ei şi că nu-şi găseşte un loc de muncă.

Nervos, feciorul a luat un cuţit de pe masa din bucătărie şi a lovit-o de mai multe ori pe mama sa în zona gâtului şi a pieptului până ce aceasta s-a prăbuşit inconştientă pe unul din paturi. Şi, ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, feciorul şi-a legat mama de picioare ca să nu plece, după care s-a culcat. Noaptea, mama a sângerat abundent şi a murit.

Încercând să şteargă cumva urmele grozăviei comise, M.T. a luat salteaua de pe patul său şi i-a dat foc în mijlocul curţii; a mai încercat să şteargă din urmele de sânge cu un şomoiog de paie, după care a cărat nişte lucruri murdare într-o cameră alăturată. Era, de fapt, în zadar, aşa cum a fost şi minciuna pe care i-a spus-o unei vecine, că mama sa ar fi murit şi atât.

Ulterior, cu ocazia cercetărilor, criminalul a fost supus şi unei expertize de specialitate, ocazie cu care s–a constatat că prezintă „tulburare organică de personalitate pe fond toxico-etilic, iar discernământul în raport cu fapta pentru care este cercetat este păstrat”.

Aşadar, nicio circumstanţă atenuantă pentru uciderea fiinţei care i-a dat viaţă. Desigur, în instanţa de judecată vor fi stabilite vinovăţia şi dimensiunile pedepsei pentru o asemenea faptă cumplită.

Citit 624 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.