Directorul APDM Galaţi a fost trimis în judecată

Directorul APDM Galaţi a fost trimis în judecată
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) SA, Marius Luigi Ciubrei, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Galaţi.

Marius Luigi Ciubrei, care se află în arest la domiciliu, este acuzat  de săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită. Alături de Ciubrei, în acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi complicele său, Constantin Tarău, marinar în cadrul APDM, care se află tot în arest la domiciliu, în sarcina acestuia fiind reţinută săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită. De asemenea, au mai fost trimişi în judecată Daniela Mariana Sărluceanu şi fiul acesteia, Mădălin Mihai Sărluceanu, ambii fiind acuzaţi de dare de mită.
Procurorii DNA Galaţi au arătat în rechizitoriu că, în perioada iunie 2017 - 17 aprilie 2018, inculpatul Luigi Marius Ciubrei, în calitatea sa de director al APDM Galaţi, prin intermediul inculpatului Constantin Tarău, a pretins şi primit de la cinci persoane (printre care şi Daniela Mariana şi Mădălin Mihai Sărluceanu) suma totală de 2.700 de euro, în scopul angajării unora dintre aceste persoane la compania pe care o conducea, pe posturile de "marinar" şi "mecanic". De la inculpaţii Daniela Mariana Sărluceanu şi fiul său, susţin procurorii, directorul APDM SA a primit suma de 1.000  de euro, pentru a-l angaja pe acesta din urmă pe postul de "marinar".
"În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin şi alte persoane oprindu-şi un "comision" cuprins între 100 şi 600 de euro. În această manieră, inculpatul Tarău Constantin şi-a însuşit suma totală de 1.500 de euro", se arată într-un comunicat al DNA Galaţi.
Ultima "plată", în valoare de 500 euro, s-a realizat, în aceeaşi manieră, la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante faţă de inculpatul Luigi Marius Ciubrei.
"În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor sume de bani ridicate de la inculpatul Ciubrei Luigi Marius", se mai arată în comunicat.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
Procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Citit 7272 ori Ultima modificare Luni, 21 Mai 2018 15:33

5 comentarii

 • postat de Terente...de Galati
  Duminică, 20 Mai 2018 19:44
  89.137.231.***
  pt @Komi: bun indemn, dar cine sa verifice institutiile respective? Ai vreun raspuns concret?
  0
  4
  Raportează
 • postat de Dinu
  Duminică, 20 Mai 2018 18:32
  213.128.190.***
  Nu este o noutate ,toți bugetarii asa se angajează ,pana si o femeie de serviciu la o oarecare instituție bugetara trebuie sa dea spargă sa se angajeze de ce ne facem ca nu stim ? De asta pleaca tinerii si oamenii valorosi din tara pentru ca nu au loc nulitatile care le angajează astia. De asta nu accesează fonduri europene a habar nu au bugetarii care trebuie sa facă asta .
  1
  5
  Raportează
 • postat de Si voi va inchipuiti..
  Duminică, 20 Mai 2018 10:13
  5.254.97.***
  ca toti cei care lucreaza la AFDJ, APDM s-au angajat altfel decat prin spaga ??
  Ati vazut vreodata publicate in ziar , posturi vacante la aceste doua agentii de stat ???
  1
  7
  Raportează
 • postat de Komi
  Duminică, 20 Mai 2018 04:48
  213.233.85.***
  Luați la verificat toți directorii din instituțiile de stat. Neamuri spăgi salarii enorme . 90% sunt escroci .10% sunt noi veniți in branșă
  Sau femei mai timorate fara sânge infestat la ovare
  0
  9
  Raportează
 • postat de Vizantea
  Sâmbătă, 19 Mai 2018 16:27
  86.122.130.***
  Directorul ăsta a ocupat postul de conducere prin concurs sau a fost numit politic?
  De aici trebuie să înceapă discuțiile în toate instituțiile statului!
  Poate bagă asta la cap întreaga clasă politică!
  0
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.